Τι να κάνετε με τις εναέριες ρίζες του φυτού Monstera;

Τι να κάνετε με τις εναέριες ρίζες του φυτού Monstera;

Οι εναέριες ρίζες στο δέντρο Monstera σας είναι φυσιολογικές και δεν αποτελούν ένδειξη προβλήματος με το δέντρο σας. Στο φυσικό τους περιβάλλον, τα φυτά Monstera είναι αναρριχώμενα φυτά.

Οι εναέριες ρίζες είναι η μόνη έκφραση του συστήματος αναρρίχησης του φυτού. Υποστηρίζουν την ανάπτυξη Ομολογουμένως, μπορεί να είναι ένας όμορφος εφιάλτης. Αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Θέλετε να κόψετε εναέριες ρίζες από τα τέρατα φυτά σας; Ή να τους αφήσω ήσυχους; Παρακάτω, θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με το τι να κάνετε με τις εναέριες ρίζες των φυτών Monstera.

Εναέριες ρίζες Monstera deliciosa

Εάν το φυτό σας Monstera deliciosa δεν έχει εναέριες ρίζες Δείχνει ότι είναι ακόμα ένα μαλακό δέντρο. καθώς το φυτό ωριμάζει και ψηλώνει Θα εμφανιστούν ρίζες αέρα.

– Πώς μοιάζουν αυτές οι ρίζες;

Οι εναέριες ρίζες στο Monstera deliciosa μοιάζουν με ραβδιά, οι παλαιότερες ρίζες είναι καφέ αλλά σταθερές. Οι νεαρές ρίζες ξεκινούν πράσινες και γίνονται καφέ καθώς μεγαλώνουν.

Οι εναέριες ρίζες αναπτύσσονται έξω από το στέλεχος του φυτού και αρχίζουν να αναπτύσσονται ελαφρώς στα πλαϊνά του στελέχους.

– Σε τι χρησιμεύουν;

όπως έχω πει Οι εναέριες ρίζες – υπόγειες ρίζες – χρησιμοποιούνται από τα φυτά Monstera για να προσκολληθούν στο φυτό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτά τα δέντρα ως στηρίγματα για να ανεβείτε στην κορυφή του δάσους.

– Πόσο καιρό θα λαμβάνουν;

Οι εναέριες ρίζες ποικίλλουν σε μήκος. Αλλά μερικές ρίζες μπορεί να φτάσουν αρκετά πόδια σε μήκος. Μπορούν να τοποθετηθούν στύλοι από βρύα ή πέργκολα για να συνδέσουν τις ρίζες και να τις στηρίξουν επάνω.

Διαφορετικά, οι ρίζες μπορεί να προσκολληθούν σε άλλα κοντινά αντικείμενα στο σπίτι σας. Ευτυχώς, δεν θα βλάψουν την πλινθοδομή της αυλής σας όπως άλλα αναρριχητικά φυτά. Αλλά μπορούν να καταστρέψουν μια εργασία βαφής.

εναέριες ρίζες vs υπόγειες ρίζες

Η διαφορά μεταξύ των εναέριων ριζών και των υπόγειων ριζών δεν είναι μόνο η διαφορά στο πού αναπτύσσονται. (υπέργεια ή υπόγεια), αλλά και η διαφορά λειτουργικότητας.

Οι υπόγειες ρίζες απορροφούν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και παρέχουν τροφή για ολόκληρο το φυτό.

Η κύρια λειτουργία των εναέριων ριζών είναι να υποστηρίζουν το δέντρο καθώς σκαρφαλώνει στο δέντρο στο τροπικό δάσος. Δηλαδή, οι ρίζες του αέρα απορροφούν κάποια υγρασία και θρεπτικά συστατικά. αλλά λιγότερο από τις υπόγειες ρίζες

Επομένως, τα δύο ριζικά συστήματα δεν είναι ίδια. Οι λειτουργίες τους είναι διαφορετικές και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά.

Πρέπει να κοπούν εναέριες ρίζες στο Monstera;

Κατ ‘αρχήν Δεν πρέπει να κλαδεύετε τις εναέριες ρίζες στα φυτά Monstera. Ένα επιχείρημα για να έχετε εναέριες ρίζες στο φυτό σας Monstera είναι επειδή χωρίς ρίζες, τα φυτά Monstera δεν θα αναπτυχθούν περισσότερο από ένα συγκεκριμένο μέγεθος φύλλου. Δηλαδή, τα τέρατα φυτά δεν αναπτύσσουν ώριμα φύλλα.

Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι ανοίγετε το φυτό σε βακτήρια, μύκητες ή άλλες ασθένειες κόβοντας τις εναέριες ρίζες. ειδικά με βρώμικα εργαλεία

Είτε τα βρύα βρίσκονται στις κολόνες είτε σε άλλες υποστηρικτικές κατασκευές που κατασκευάζετε. Το πρόβλημα είναι ότι τα φυτά δεν έχουν εναέριες ρίζες για να αναρριχηθούν.

Τι γίνεται αν το φυτό τέρας σας έχει πάρα πολλές εναέριες ρίζες; Ή τι γίνεται αν κάποια ρίζα συνδεθεί με κάτι στο οποίο δεν θέλετε να συνδεθεί; Μπορείτε να τα κόψετε;

Ναι, μπορείτε να κόψετε τις ρίζες του αέρα που προκαλούν μεγάλες βλεφαρίδες ή προβλήματα στο σπίτι σας. Υπάρχει όμως μια σημαντική προειδοποίηση: Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένα εργαλεία για να κόψετε τις ρίζες και προσέξτε να μην καταστρέψετε τους μίσχους των φυτών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Θέλετε να αποφύγετε τη διάδοση βακτηρίων, ιών ή μυκήτων στα φυτά σας. και οι μη αποστειρωμένες λεπίδες μπορούν επίσης

άλλη επιλογή Εάν οι εναέριες ρίζες δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα και δεν το ενοχλείς Μπορείτε απλά να το αφήσετε ήσυχο. Ή μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα

Οι ρίζες του αέρα χρειάζονται υγρασία;

Οι ρίζες του αέρα έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν στον αέρα.Όποια υγρασία μπορούν να απορροφήσουν από τον αέρα, θα την απορροφήσουν. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να παρέχετε πρόσθετη υγρασία με το θάμπωμα ή τοποθέτησή του σε νερό.

στην πραγματικότητα Εάν βάλετε τις εναέριες ρίζες των φυτών Monstera στο νερό, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός Μπορείτε σταδιακά Ποτίστε τα φυτά περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. πρωινή ομίχλη ξερά φύλλα πριν το βράδυ

Πρέπει να τοποθετηθούν εναέριες ρίζες Monstera στο έδαφος;

Είδα συμβουλές για την εκπαίδευση των εναέριων ριζών για να αναπτυχθούν στο έδαφος. Δεν ενδείκνυται να το εκπαιδεύσετε να αναπτυχθεί στο έδαφος. Είναι λιγότερο απορροφητικά στην υγρασία και είναι επιρρεπείς σε σήψη.

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να «πείσετε» τις ώριμες εναέριες ρίζες να πάνε υπόγεια. Δεν είναι κάτι που πραγματικά λειτουργεί.

Ανέφερα πώς αυτές οι ρίζες έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Και δεν λειτουργούν το ίδιο. Επομένως, εάν οι εναέριες ρίζες είναι θαμμένες στο έδαφος Θα αρχίσει να σαπίζει. που πρέπει να αποφεύγετε

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να διπλασιάσετε το Monstera σας. Τοποθετήστε τη γλάστρα monstera σας σε μια μεγάλη γλάστρα που θα επιτρέψει στις ρίζες της να αναπτυχθούν χωρίς τον κίνδυνο να σαπίσουν από την υπερβολική υγρασία.

Ή μπορείτε να αφήσετε τις εναέριες ρίζες ως τις εναέριες ρίζες. Στερεώστε τα σε ένα στύλο με βρύα ή σε άλλη κατασκευή για να αποτρέψετε τη μετακίνηση τους σε ένα κοντινό ράφι ή τοίχο.

συνοψίζω

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τις εναέριες ρίζες ενός φυτού Monstera, ο ευκολότερος τρόπος είναι να το αφήσετε. Μέχρι να μεγαλώσουν ή να ανέβουν πουθενά, δεν σκέφτονται

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα κόψετε ώστε να μην είναι πλέον απείθαρχα.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιήσω πρώτα όλες τις άλλες διαθέσιμες επιλογές πριν πάρω τη λεπίδα και την κόψω.

Η αποκοπή δεν είναι το τέλος του κόσμου εάν το κάνετε σωστά και μειώσετε τον κίνδυνο ασθένειας.

Οι εναέριες ρίζες δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, όπως πότισμα ή ομίχλη. Είναι στην ευχάριστη θέση να ανεβαίνουν και να παρέχουν φυσική υποστήριξη στα φυτά Monstera.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *