Τύποι ορτανσίας – Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες ορτανσίας

Τύποι ορτανσίας - Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες ορτανσίας

Οι ορτανσίες είναι εύκολα αναγνωρίσιμα φυτά κήπου και διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων, από αποχρώσεις του λευκού έως το μπλε και το ροζ. με αποτέλεσμα μια ποικιλία ειδών ορτανσίας

λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των λουλουδιών μοτίβο ανάπτυξης φυτών και σχήμα φύλλου Υπάρχουν περισσότερες από 20 ποικιλίες ορτανσιών που καλλιεργούνται παγκοσμίως, αλλά μόνο 6 καλλιεργούνται στη Βόρεια Αμερική.

Δεν είναι όλα ανθεκτικά στο κρύο ή στην ξηρασία. Αλλά ορισμένα είδη καλλιεργούνται ευρέως σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που συχνά έχουν μικρές διαφορές στα φύλλα και τα άνθη. Μην υποθέσετε λοιπόν ότι περιορίζεστε σε 6 επιλογές.

Θα εξετάσω τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας ορτανσίας που μπορείτε να βρείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, μπορείτε γρήγορα να εντοπίσετε και να επιλέξετε το καλύτερο για τον κήπο σας.

Μεγαλόφυλλη ορτανσία (Hydrangea macrophylla)

Όπως ίσως έχετε συγκεντρώσει από το όνομα, Αυτό το είδος ορτανσίας έχει μεγάλα φύλλα και ονομάζεται επίσης γαλλική ορτανσία ή ορτανσία.

Η ορτανσία των μεγαλόφυλλων είναι επίσης γνωστή ως «ορτανσία των όχλων» λόγω των αναμφισβήτητα μεγάλων λουλουδιών της.

όταν πρέπει Τα φυτά έχουν ύψος περίπου 6-10 πόδια και έχουν παρόμοια εξάπλωση. Η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί συνήθως από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Όσο για τα χρώματα των λουλουδιών, υπάρχουν το ροζ, το μπλε, το λευκό, το λεβάντα και το κόκκινο. Το χρώμα των λουλουδιών μπορεί να επηρεαστεί από τη σύνθεση του εδάφους. Επομένως, η αλλαγή της οξύτητας του εδάφους μπορεί να αλλάξει το χρώμα των λουλουδιών.

Για το φως του ήλιου, οι ορτανσίες με μεγάλα φύλλα προτιμούν τον ήλιο από τη σκιά. Αν δεν θέλετε τα φύλλα να μαραθούν στον ήλιο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει αρκετή υγρασία.

Την άνοιξη καλό είναι να κάνουμε λίγο καθάρισμα του φυτού, αφαιρώντας τα νεκρά ξύλα. Προσέξτε να μην σπάσουν τα μπουμπούκια καθώς ανθίζουν εποχιακά.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ή ποικιλίες ορτανσιών μεγάλων φύλλων για να διαλέξετε.Το Nico Blue, το Endless Summer, το Pistachio και το Tokyo Delight είναι τα πιο ξεχωριστά.

Ορτανσία αναρρίχησης (Hydrangea petiolaris)

Αν ψάχνετε για μια ποικιλία που μπορεί να σκαρφαλώσει σε τοίχους ή να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει αντιαισθητικούς φράχτες ή κατασκευές. Η αναρρίχηση ορτανσίας «Miranda» θα σας εξυπηρετήσει καλά σε αυτό το μέτωπο.

Οι ορτανσίες αναρρίχησης μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος. Αλλά είναι καλύτερο να το φυτέψετε εάν υπάρχει κάποιο στήριγμα αναρρίχησης, όπως τοίχος, δέντρο ή φράχτης, αντί για γουιστέρια ή κισσό. Μπορείτε να το φυτέψετε δίπλα στο σπίτι.

Οι ορτανσίες αναρρίχησης μεγαλώνουν 30-40 πόδια και απλώνονται πλάτος 5-6 πόδια όταν είναι όρθιες. αφήστε το να μεγαλώσει στο έδαφος Οι ορτανσίες αναρρίχησης μπορούν να καλύψουν εντυπωσιακά 200 τετραγωνικά πόδια.

Αυτή η ποικιλία ορτανσίας παράγει λευκά άνθη από τον Μάιο έως τον Ιούλιο. Κατά μήκος των κλαδιών τοποθετούνται αρωματικά λουλούδια.

μετά την περίοδο της ανθοφορίας Συνιστάται το κλάδεμα για να διατηρείται το δέντρο τακτοποιημένο και σε διαχειρίσιμο μέγεθος. Αν κλαδεύετε κατεστραμμένες ορτανσίες για να τις αποκαταστήσετε Κάντε το στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.

Προσέχετε πού φυτεύετε τις ορτανσίες σας γιατί δεν βγαίνουν στον ήλιο. Προτιμά τη μερική σκιά και θα ευδοκιμήσει στις ζώνες 4-8 εκτός από τη ζώνη 7.

Ορτανσία του βουνού (Hydrangea serrata)

Ιθαγενής στην Ιαπωνία Αυτή η ορτανσία είναι λιγότερο συνηθισμένη από τις άλλες σε αυτήν τη λίστα, αλλά μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιλογές σε αυτήν την κατηγορία είναι Tough Stuff, Blue Pillar και Blue Bird.

Αν δεν έχετε χώρο ή δεν θέλετε μεγάλες ποικιλίες ορτανσίες Οι ορτανσίες του βουνού είναι νάνοι ποικιλίες που φτάνουν μόνο τα 2-4 πόδια σε πλάτος και ύψος.

Ωστόσο, τα άνθη τους είναι πολύ μικρότερα από άλλα είδη. Αλλά ακόμα μπορεί να κάνει εντύπωση.Ένα μικρό λουλούδι στη μέση περιβάλλεται από ένα μεγάλο λουλούδι. Δημιουργήστε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση Τα λουλούδια μοιάζουν με ορτανσίες με δαντέλα.

Τα άνθη είναι ροζ ή μπλε και εμφανίζονται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Η αλλαγή της οξύτητας του εδάφους μπορεί να επηρεάσει το χρώμα των λουλουδιών. Το αλκαλικό έδαφος παράγει ροζ έως ροζ άνθη. Το όξινο χώμα παράγει μπλε άνθη.

μετά την ανθοφορία Μπορεί να κλαδευτεί όπως χρειάζεται Σημειώστε ότι τα φυτά θα ανθίσουν σε παλιό ξύλο.

Οι ορτανσίες του βουνού προτιμούν τη μερική σκιά. Επομένως, αποφύγετε τον ήλιο ή τη σκιά κατά τη φύτευση. με διαχειρίσιμο μέγεθος Έτσι, μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτές τις ορτανσίες σε γλάστρες και κήπους.

Ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς (Hydrangea curcifolia)

Τόσο τα φύλλα όσο και τα άνθη της ορτανσίας με φύλλα δρυός είναι διαφορετικά από άλλα είδη ορτανσίας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτή η ορτανσία είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί στα φύλλα παρά στα λουλούδια.

Τα φύλλα της ορτανσίας έχουν σχήμα βελανιδιάς όπως υποδηλώνει το όνομά της. το φθινόπωρο Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα σε μια ευρεία παλέτα. Αυτά περιλαμβάνουν κίτρινα, πορτοκαλί, μπορντό, κόκκινα και μοβ, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση των χρωμάτων του φθινοπώρου.

Τα λουλούδια είναι ένα ενδιαφέρον σημείο – μοιάζουν με αστέρια που κρέμονται το ένα πάνω στο άλλο. Τα άνθη είναι λευκά, μοβ και ροζ και στολίζουν το ελκυστικό φύλλωμα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. λουλούδια από παλιό ξύλο

για καλύτερα αποτελέσματα Φυτέψτε τα σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και ανθεκτικά και στο κρύο σε σύγκριση με άλλες ορτανσίες.

Αξιοσημείωτες επιλογές περιλαμβάνουν το Snowflake, το Pee Wee και το Ruby Slipper.

Τα φυτά έχουν ύψος 6-8 πόδια και έχουν παρόμοια εξάπλωση. Αναπτύσσεται στις ζώνες 5-9 εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα στελέχη του χειμώνα. Το κλάδεμα πρέπει να προγραμματιστεί στις αρχές της άνοιξης. Διαφορετικά, κλάδεμα μετά την περίοδο της ανθοφορίας.

Ορτανσίες πανικού (Hydrangea paniculata)

Από όλες τις ποικιλίες ορτανσίας αυτής της λίστας, το Panicle είναι ανθεκτικό στον παγετό. Είναι πολύ προσαρμόσιμοι και εύκολο να αναπτυχθούν. Αναπτύσσονται στις ζώνες 3-8, επομένως θεωρητικά μπορούν να φυτευτούν σχεδόν οπουδήποτε στη Βόρεια Αμερική.

Το μπουκέτο ορτανσίας είναι μεγάλο. με μέσο ύψος 8-15 πόδια και εξάπλωση 6-12 πόδια Αυτή η ποικιλία είναι καλύτερη όταν φυτεύεται σε μερικό ήλιο. Ανθεκτικό στο έντονο ηλιακό φως καλύτερα από άλλα είδη ορτανσιών.

Το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό είναι τα λουλούδια σε σχήμα χωνιού που ξεκινούν λευκά και γίνονται πράσινα καθώς ωριμάζουν. Ανθίζει σε νέα ανάπτυξη. Το κλάδεμα στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του χειμώνα θα ενθαρρύνει μεγαλύτερες συστάδες λουλουδιών.

Αυτή η ορτανσία δεν είναι επιλεκτική για το έδαφος. Αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε έδαφος. ακόμα και πηλό αρκεί να στραγγίζει καλά Κατά τα δύο πρώτα χρόνια ανάπτυξης απαιτείται τακτικό πότισμα. όταν δημιουργείται θα μπορέσει να αντέξει μικρές παραμελήσεις

για είδη Αξίζει επίσης να αναφέρουμε: Little Quick Fire, Limelight, Grandiflora, Pinky Winky, Bobo και Vanilla Strawberry.

Τρυφερή ορτανσία (Hydrangea arborescens)

Όταν αυτές οι ορτανσίες ανθίζουν Μεγάλα άνθη καλύπτουν όλα τα φύλλα του φυτού. Προκαλώντας την κλίση της αναλογίας των φύλλων προς τα άνθη προς τα άνθη.

Είναι μια μεσαίου μεγέθους ποικιλία ορτανσίας που αναπτύσσεται στις ζώνες 3-9. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός της, μεγαλώνει 3-5 πόδια επί 3-5 πόδια. Προτιμά τη μερική σκιά, αλλά θα ευδοκιμήσει σε ηλιόλουστες συνθήκες εάν το έδαφος είναι σταθερά υγρό.

Η περίοδος ανθοφορίας της ορτανσίας είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Το χρώμα της άνθισης κυμαίνεται από λευκό έως ροζ κατά τη νέα ανάπτυξη. Τα πρώτα λουλούδια εμφανίζονται πράσινα.

γιατί ανθίζουν σε νέο ξύλο Συνιστάται να κλαδεύετε τα φυτά κοντά στο έδαφος το φθινόπωρο.

Οι λείες ορτανσίες προτιμούν ελαφρώς όξινο χώμα που στραγγίζει καλά για να αποφευχθούν προβλήματα σήψης των ριζών. Χρειάζονται επιπλέον πότισμα στα μέσα του καλοκαιριού κατά τις ξηρές περιόδους ή όταν φυτεύονται στον ήλιο. Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα πέφτουν Υποδεικνύει ότι απαιτείται περισσότερο πότισμα.

Αυτός ο τύπος ορτανσίας είναι ανθεκτικός στην ξηρασία. Επομένως, αποφύγετε τη φύτευση σε ηλιόλουστη τοποθεσία εάν το πότισμα είναι πρόβλημα. Επιπλέον, δεν ανέχεται σκληρούς χειμώνες. Επομένως, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε την προστασία του χειμώνα.

δεν είναι ευαίσθητα σε έντομα ή άλλες ασθένειες

Τα είδη που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν τα Annabelle, Incredible και Invincible Spirit.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι ορτανσιών στη Βόρεια Αμερική. Μερικοί είναι πολύ ευαίσθητοι στο κρύο. Επομένως, πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για το χειμώνα για να διασφαλίσετε ότι θα επιβιώσουν στους σκληρούς χειμώνες. Άλλοι καλύπτουν τις ρίζες τους με ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα για να αντέξουν τους σκληρούς χειμώνες.

κάλυμμα

Είτε επιλέξετε με στυλ λουλουδιών πρότυπο ανάπτυξης ή εύκολη φροντίδα Όλες οι ορτανσίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν μόλις κατανοήσετε τις βασικές τους ανάγκες.

Το σωστό πότισμα και το άφθονο ηλιακό φως είναι απαραίτητα για να διατηρηθούν αυτά τα φυτά υγιή και καρποφόρα. Τα λουλούδια έρχονται σε πολλά χρώματα και σχήματα. Τα φύλλα είναι μικρά έως μεγάλα. σχήμα καρδιάς σε φύλλο δρυός

Οι ορτανσίες είναι εύκολο να περιποιηθούν. Μερικά είδη μπορούν να διατηρηθούν στον κήπο. ενώ μερικά καλλιεργούνται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους. Εάν ο χώρος στον κήπο σας είναι πρόβλημα Οι νάνοι ποικιλίες όπως οι ορτανσίες του βουνού είναι καλές επιλογές.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *