Χρειάζεται λίπασμα ο Πόθος; Απαντήθηκε

Πώς να επανατοποθετήσετε το Pothos

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσω αν ο Ποτός χρειάζεται λίπασμα. Και πώς να γονιμοποιήσετε τον Ποτό; Πόθος (Epipremnum Orium) έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. Χρειάζεται όμως μια μικρή ποσότητα λιπάσματος για όλες τις χρήσεις για να διατηρήσει την υγιή ανάπτυξη. Τα φυτά Potos μπορούν να αναπτυχθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς λίπασμα εάν το έδαφος έχει αρκετή οργανική ουσία.

Ωστόσο, εάν θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά potos στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, Προσθέστε ένα ξηρό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης την άνοιξη ή ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα κάθε 4-6 εβδομάδες.

Πώς να ξαναβάλετε τον Πόθο

Ο Πόθος είναι ίσως το πιο ευρέως καλλιεργούμενο φυτό εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Αυτό το αειθαλές αμπέλι είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί.

Τα δέντρα Pothos ανέχονται υψηλό βαθμό παραμέλησης και χρειάζονται μόνο μια μικρή ποσότητα λιπάσματος από καιρό σε καιρό.

Αν και τα φυτά potos είναι χαμηλής συντήρησης Αλλά ευδοκιμούν όταν καλλιεργούνται στις σωστές συνθήκες.

Τα φυτά Pothos το λατρεύουν. έμμεσο φως, υψηλή υγρασία και θερμές θερμοκρασίες (μεταξύ 70F και 90F)..

Τα φυτά Pothos έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. Χρειάζονται από καιρό σε καιρό κάποιο λίπασμα για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να δείχνουν όμορφα.

από την εμπειρία μου Τα φυτά Potos θα ευδοκιμήσουν για ένα χρόνο ή περισσότερο χωρίς λίπασμα όταν το έδαφος είναι πλούσιο σε οργανική ουσία, όπως το λίπασμα.

Ωστόσο, τα φυτά χρειάζονται τελικά κομπόστ για να αντικαταστήσουν τα θρεπτικά συστατικά στο μίγμα του εδάφους. Ας δούμε τους λόγους που τα φυτά Ποτός χρειάζονται λίπασμα.

Οφέλη της γονιμοποίησης Bodhi

Η σωστή λίπανση έχει πολλά οφέλη για τα φυτά pothos. Τα λιπάσματα παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά (Άζωτο, Φώσφορος και Κάλιο) Τα φυτά Potos πρέπει να φωτοσυνθέτουν συνεχώς και να παράγουν νέες πράσινες ρίζες, μίσχους και φύλλα.

Τα φυτά Potos επωφελούνται από τη λίπανση με μικροθρεπτικά συστατικά και μέταλλα που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία και την αντοχή σε παράσιτα και ασθένειες.

Τα οφέλη της λίπανσης των φυτών Potos τελειώνουν με τη ζωντανή υγεία και την πλήρη ομορφιά του φυτού.

Πρέπει να κάνετε ομίχλη φυτών Pothos;

Το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την αναλογία λιπάσματος potos – potos

Τα φυτά Potos δεν έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. αλλά απαιτεί μικρές ποσότητες μακροθρεπτικών συστατικών, δευτερογενών και βασικών μικροθρεπτικών συστατικών σε τέλειες και ισορροπημένες αναλογίες.

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζονται τα φυτά pothos;

Πρωτα απο ολα βασικά θρεπτικά συστατικά όπως άζωτο, φώσφορος και κάλιο Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη υγιών φυτών potos..

Αζωτο Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα φυτά pothos καθώς βοηθά στην παραγωγή χλωροφύλλης για τη φωτοσύνθεση. Τα φυτά Pothos χρειάζονται άζωτο για να σχηματίσουν νέες ρίζες, μίσχους και φύλλα.

Τα φυτά Pothos χρειάζονται λιπάσματα που περιέχουν φώσφορο που χρησιμοποιούν τα φυτά. Φώσφορος για σημαντικές λειτουργίες όπως η φωτοσύνθεση μεταφορά θρεπτικών συστατικών ανάπτυξη ριζών και βλαστών

Το κάλιο χρειάζεται και για την ποτάσα. Αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό βοηθά τα φυτά potos να αναπτύξουν ισχυρά κυτταρικά τοιχώματα. Με αποτέλεσμα δυνατούς μίσχους και αντοχή σε διάφορα παράσιτα και ασθένειες. Το κάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών και του νερού.

Εκτός από τα κύρια θρεπτικά συστατικά Τα φυτά Potos χρειάζονται επίσης επαρκείς ποσότητες βασικών μικροθρεπτικών συστατικών. Μαγνήσιο, Ασβέστιο και Θείο.

Για να διατηρήσει την υγεία, τη ζωτικότητα και την ομορφιά, το φυτό Ποτός χρειάζεται επίσης 13 άλλα απαραίτητα μέταλλα ή ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, πυρίτιο, μολυβδαίνιο και βόριο.

Αναλογία Θρεπτικών Λιπασμάτων για Φυτά Ποτός

Τα φυτά Pothos ωφελούνται πολύ από μια μικρή ποσότητα πλήρους λιπάσματος που περιέχει μια ισορροπημένη αναλογία των βασικών θρεπτικών συστατικών του φυτού.

Το κομπόστ αποτελείται κυρίως από μακροθρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να περιέχει μικρές ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών και 13 βασικά μέταλλα.

Η αναλογία αζώτου και καλίου και φωσφόρου στο λίπασμα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη.

Πόσο φως χρειάζεται το pothos;

Τύποι λιπασμάτων για φυτά Ποτός

Τα φυτά Pothos μπορούν να τραφούν με μια ποικιλία λιπασμάτων που περιέχουν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Τα φυτά Pothos μπορούν να γονιμοποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα ξηρό λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης ή ένα ταχέως διαλυτό λίπασμα.

Το καλύτερο λίπασμα για πόθο

γενικού σκοπού Τα υγρά λιπάσματα για φυτά εσωτερικού χώρου έχουν συχνά τη σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των φυτών potos.

Τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι παρέχουν άμεσα θρεπτικά συστατικά στα φυτά. Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη για λίπανση πιο συχνά από το ξηρό λίπασμα.

Τα ξηρά λιπάσματα είναι πιο βρώμικα από τα υγρά λιπάσματα. Αλλά έχει το πλεονέκτημα της βραδύτερης απελευθέρωσης θρεπτικών συστατικών. Επομένως, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος εγκαυμάτων φυτών.

Αυτό είναι χρήσιμο καθώς τα φυτά potos είναι ευαίσθητα σε υπερβολικά θρεπτικά συστατικά. Το ξηρό λίπασμα είναι επίσης χρήσιμο γιατί χρειάζεται να εφαρμόζεται μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο.

Το υψηλής ποιότητας κομπόστ, οι γαιοσκώληκες και τα σφαιρίδια είναι εξαιρετικές πηγές ξηρού λιπάσματος για τα φυτά potos.

Αυτά τα λιπάσματα απελευθερώνουν θρεπτικά συστατικά στα φυτά Pothos σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλες χρονικές περιόδους. Το κομπόστ και το κομπόστ είναι πλήρη και ισορροπημένα με θρεπτικά συστατικά. και μια ποικιλία χρήσιμων μικροοργανισμών του εδάφους

Σπιτικό Κομποστ για Ποτό

Υπάρχουν αμέτρητα σπιτικά λιπάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φυτά Ποτός. Τα περισσότερα από αυτά τα σπιτικά λιπάσματα παρασκευάζονται γρήγορα και εύκολα και είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα λιπάσματα που αγοράζονται από το κατάστημα.

Η επιλογή ενός λιπάσματος για τα φυτά Potos εξαρτάται από το τοπικό σας περιβάλλον και από το τι έχετε εκείνη τη στιγμή. Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη. Τα συνήθως συνιστώμενα σπιτικά λιπάσματα για τα φυτά Potos περιλαμβάνουν:

 • κόκκοι καφέ,
 • καθαρτικό αλάτι,
 • μπανανόφλουδα αναμεμειγμένη με νερό

Αυτά τα απλά σπιτικά λιπάσματα παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά potos, ωστόσο, έχουν ένα μάλλον στενό διατροφικό προφίλ. κατά τη γνώμη μου Τα καλύτερα σπιτικά λιπάσματα είναι:

 • κοπρόχωμα,
 • χύτευση γαιοσκώληκα,
 • εκχυλίσματα φυτών που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα εκχυλίσματα κομπόστ, καστόρ και φυτών που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν πλήρη και ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά. Περιέχει επίσης φυτικές αυξητικές ορμόνες, ένζυμα και χρήσιμους μικροοργανισμούς.

Το κομπόστ και το βερμικομπόστ είναι εξαιρετικά ξηρά λιπάσματα βραδείας απελευθέρωσης. Αποκτήστε γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το τσάι vermicast και τα εκχυλίσματα φυτών κομπόστ ως υγρό λίπασμα.

Ο χυμός κομποστοποίησης είναι ένα από τα αγαπημένα μου αυτοδιαλυτά λιπάσματα για φυτά pothos Τα φυτά Pothos αντιδρούν σχεδόν αμέσως στη διαφυλλική εφαρμογή του εκχυλίσματος κομπόστ.

Το κομπόστ παρασκευάζεται με ανάμειξη ζάχαρης με τις άκρες ανάπτυξης φυτών ταχέως αναπτυσσόμενων. (Δείτε αυτό το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φυτά ενυδάτωσης.)

Ο συνδυασμός σακχάρων και φυτικής ύλης παράγει ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά υγρό που χρειάζονται τα φυτά. ορμόνη ανάπτυξης και χρήσιμους μικροοργανισμούς Το εκχυλισμένο υγρό εφαρμόζεται σε νερό σε αναλογία 1-500 ή 1-1000.

Συνιστάται να προσθέσετε ίσες ποσότητες ξίδι από καστανό ρύζι ή μηλόξυδο στο μείγμα. Αν και το ξύδι είναι όξινο, Έχει ρυθμιστικό αποτέλεσμα pH που βοηθά στην εξισορρόπηση του χαμηλού pH των εκχυλισμάτων φυτών που έχουν υποστεί ζύμωση.

Πότε να γονιμοποιήσετε τον Πόθο – Η καλύτερη στιγμή για να γονιμοποιήσετε τον Πόθο

Τα Pothos πρέπει να γονιμοποιηθούν πριν αρχίσουν να αντλούν θρεπτικά συστατικά από το καλλιεργητικό μέσο και να εμφανίσουν σημάδια έλλειψης θρεπτικών συστατικών.

Ωστόσο, τα φυτά του Ποτού έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και απαιτούν ένα ή δύο χρόνια λίπανσης.

σε κρύο καιρό Η καλύτερη περίοδος για τη λίπανση των φυτών pothos είναι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού.Τα φυτά ωφελούνται περισσότερο από τη λίπανση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών και των αυξημένων επιπέδων φωτός, πολλά νέα φυτά αναπτύσσονται.

Η λίπανση φυτών pothos δεν συνιστάται το χειμώνα καθώς το φυτό θα είναι αδρανές. και δεν απαιτεί πρόσθετα θρεπτικά συστατικά Η λίπανση των φυτών Potos το χειμώνα είναι σπατάλη λιπάσματος.

Αυτό είναι επιζήμιο για τα φυτά επειδή δεν μπορούν να μεταβολίσουν σωστά τα θρεπτικά συστατικά.

Ρυθμός Ανάπτυξης Ποτός

Πόσο συχνά να γονιμοποιήσετε τον Πόθο

Τα φυτά Pothos δεν χρειάζονται λίπασμα όπως άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Η σπάνια λίπανση είναι πάντα πιο ασφαλής και πιο ωφέλιμη για τα φυτά potos από τη συχνότερη λίπανση.

Τα ξηρά λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης, όπως το κομπόστ και οι κόκκοι πολλαπλών χρήσεων, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε φυτά potos μόνο μία φορά την άνοιξη. που συνήθως παρέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν τη ζωή των φυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου

Τα υγρά λιπάσματα θα πρέπει να εφαρμόζονται σε φυτά pothos πιο συχνά από τα ξηρά λιπάσματα. Η συνιστώμενη συχνότητα εφαρμογής εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και την αναλογία λιπάσματος και την ηλικία του φυτού.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η μέθοδος συνιστάται. Εφαρμόστε υγρό λίπασμα μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.Μια άλλη χρήσιμη στρατηγική είναι η εφαρμογή πολύ χαμηλής συγκέντρωσης υγρού λιπάσματος κατά το πότισμα κάθε δέντρου potos κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ο βασικός παράγοντας είναι ότι τα φυτά του Ποτού έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. Δεν χρειάζεται λοιπόν να γονιμοποιείται πολύ συχνά. Μπορείτε να αποφύγετε τη λίπανση των φυτών για ένα ή δύο χρόνια χωρίς να προκαλέσετε ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Και τα φυτά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται καλά.

Πώς να γονιμοποιήσετε το Pothos: Οδηγίες βήμα προς βήμα

Η λίπανση των potos είναι εύκολη. Υπάρχουν όμως κάποιες αρχές και τεχνικές που βοηθούν στη μεγιστοποίηση της χρήσης λιπασμάτων. Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την αποτελεσματική λίπανση των φυτών potos.

Βήμα 1. Θεωρήσεις και προετοιμασίες πριν από τη λίπανση

Η επιτυχής λίπανση των δέντρων potos ξεκινά πριν από τη λίπανση. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε εάν το φυτό χρειάζεται λίπασμα.

Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν την ωριμότητα και τον ρυθμό ανάπτυξης του φυτού. μέγεθος δοχείου και χρόνο τελευταίας εφαρμογής λιπάσματος

Τα φυτά Potos χρειάζονται λίπασμα εάν φαίνονται αδύναμα και ανθυγιεινά και παρουσιάζουν σημάδια υποσιτισμού. Το μέγεθος του δοχείου είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Τα μικρότερα δοχεία απαιτούν λιγότερο λίπασμα από τα μεγαλύτερα δοχεία.

Πριν τη λίπανση των φυτών Potos Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσο καιρό διήρκεσε η γονιμοποίηση. Εάν το δέντρο δεν έχει γονιμοποιηθεί για αρκετούς μήνες. και τα κίτρινα ή αποχρωματισμένα φύλλα μεγαλώνουν αργά δείχνει ότι μπορεί να χρειαστεί λίπασμα

Αν το φυτό potos είναι δυνατό και αναπτύσσεται σε μεγάλο δοχείο με αρκετή οργανική ουσία. Μπορεί να μην χρειαστεί να γονιμοποιήσετε. σε αυτές τις περιπτώσεις Είναι σημαντικό να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν αξιολογήσετε εκ νέου εάν αξίζει να γονιμοποιήσετε.

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι τα φυτά pothos χρειάζονται λίπασμα. Το τελευταίο ζήτημα είναι πόσο υγρό είναι το έδαφος.Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι υγρό.

Η λίπανση του ξηρού εδάφους μπορεί να κάψει τις ρίζες των φυτών pothos. Ενώ η λίπανση του εδάφους που είναι πολύ υγρό μπορεί να δημιουργήσει υδάτινες και αναερόβιες συνθήκες.

Βήμα 2: Επιλέξτε και προετοιμάστε το κομπόστ σας

Επιλέξτε ένα λίπασμα πλούσιο σε βασικά φυτικά θρεπτικά συστατικά σε ισορροπημένη αναλογία. Λίπασμα πολλαπλών χρήσεων για φυτά εσωτερικού χώρου, κατάλληλο για φυτά potos.

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα αγορασμένο από το κατάστημα για τη διατροφή των φυτών potos Ελέγξτε προσεκτικά τα προτεινόμενα ποσοστά εφαρμογής πριν την εφαρμογή σε φυτά.

Γιατί τα φυτά Ποτός δεν χρειάζονται υψηλά θρεπτικά συστατικά. Ως εκ τούτου, συνιστάται η ανάμειξη του λιπάσματος με νερό στο ήμισυ της συνιστώμενης ταχύτητας. Η ίδια αρχή ισχύει και για τα ξηρά λιπάσματα βραδείας διάλυσης.

Βήμα 3: Λιπάνετε τον Πόθο

Τώρα ερχόμαστε στο διασκεδαστικό κομμάτι.

όταν χρησιμοποιείτε ξηρό κομπόστ εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα που σταδιακά εξαπλώθηκε Ανακατέψτε το στο πάνω χώμα. Ποτίστε καλά το ξηρό κομπόστ. Το πότισμα θα τραβήξει το λίπασμα προς τις ρίζες ενώ θα ενθαρρύνει το λίπασμα να διασπαστεί και να απελευθερώσει θρεπτικά συστατικά στο φυτό.

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα για τη διατροφή των φυτών pothos Λιπάνετε στη συνιστώμενη συγκέντρωση μισής ισχύος. Το υγρό λίπασμα μπορεί να εφαρμοστεί σε φυτά ποθούς βυθίζοντας το έδαφος και τα φύλλα (ή μόνο το χώμα).

Τα φυτά Pothos μπορούν να γονιμοποιηθούν ψεκάζοντας το φύλλωμα με ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Ο ψεκασμός φυλλώματος είναι καλύτερος όταν η υγρασία είναι χαμηλή. Θα πρέπει να υπάρχει επαρκής κυκλοφορία αέρα γύρω από τα φυτά.

Αποφύγετε τον ψεκασμό υγρών λιπασμάτων σε φύλλα μπόντι σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και περιορισμένου αερισμού. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μυκητιασικών ασθενειών.

Βήμα 4: Παρατηρήστε τα αποτελέσματα και απαντήστε ανάλογα.

Μετά τη γονιμοποίηση του δέντρου μπόντι Παρατηρήστε τα φυτά για να δείτε τα αποτελέσματα.

Το υγρό λίπασμα θα πρέπει να παράγει ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες. Εάν χρησιμοποιείτε ξηρό κομπόστ Περιμένετε τουλάχιστον μία ή δύο εβδομάδες για να δείτε εάν το κομπόστ λειτουργεί όπως προβλέπεται.

Εάν η γονιμοποίηση είναι επιτυχής Ο Πόθος θα έχει δυνατή εμφάνιση. γυαλιστερά πράσινα φύλλα

Τα φυτά Pothos αναπτύσσονται επίσης γρήγορα και παράγουν πυκνό φύλλωμα. Εάν παρατηρήσετε αυτά τα θετικά αποτελέσματα Δεν απαιτείται καμία ενέργεια. Συνεχίστε μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη εφαρμογή λιπάσματος.

Όταν τα ποτό αλλάζουν χρώμα και έχουν καφέ κηλίδες Το λίπασμα είναι πολύ συμπυκνωμένο και το φυτό καίει θρεπτικά συστατικά.

Ποτίζουμε κανονικά μέχρι να αναρρώσει το φυτό. Στη συνέχεια, λιπάνετε ξανά στο 50% ή λιγότερο.

Εάν δεν παρατηρήσετε καμία αλλαγή σε φυτά πόθο μετά τη γονιμοποίηση Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι η συγκέντρωση είναι πολύ χαμηλή. Καλύτερα να αντέξεις άλλη μια εβδομάδα. Εάν και πάλι δεν υπάρχει αξιοσημείωτη αλλαγή Λιπάνετε ξανά σε λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Εάν δεν δείτε θετικά αποτελέσματα μετά τη μείωση ή την αύξηση της ποσότητας του λιπάσματος. Η αιτία του προβλήματος μπορεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

 • ποσότητα ή ποιότητα λιπάσματος
 • μίγμα εδάφους σε δοχεία
 • αναπτυσσόμενο περιβάλλον
 • ακατάλληλη άρδευση

στις περισσότερες περιπτώσεις Εάν ακολουθείτε τις βασικές αρχές και τεχνικές που περιγράφονται παραπάνω. Θα μπορέσετε να γονιμοποιήσετε με επιτυχία τα φυτά Potos.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια φυτών Potos

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί και πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά pothos. Ακολουθούν απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια αυτών των όμορφων τροπικών αμπελιών.

Πώς να μεγαλώσετε μεγάλα φύλλα σε φυτά Pothos;

Τα φυτά Pothos είναι μεγάλα, 10 έως 40 πόδια ύψος και 3 έως 6 πόδια πλάτος.Η λίπανση θα ενθαρρύνει τα φυτά pothos να παράγουν μεγαλύτερα φύλλα. Η αύξηση της ποσότητας φωτός που λαμβάνουν τα φυτά pothos θα προωθήσει την ανάπτυξη μεγαλύτερων φύλλων.

Πώς να κάνετε τα φύλλα pothos πιο διαφορετικά;

Το Pothos μπορεί να προάγει βελτιωμένες χρωματικές αλλαγές στο φύλλωμα αυξάνοντας την ένταση και τη διάρκεια του φωτός που δέχεται το φυτό. Το πρόσθετο φως θα προκαλέσει μια δραματική αλλαγή στο φύλλωμα.

Ο χαμηλός φωτισμός έχει ως αποτέλεσμα την απουσία διαφοροποιημένων φυτών pothos στα φύλλα.

Είναι το φυτό Pothos δηλητηριώδες;

Τα φύλλα και οι μίσχοι του φυτού pothos περιέχουν οξαλικό ασβέστιο. Είναι ελαφρώς τοξικό όταν καταπίνεται από ανθρώπους και θηλαστικά.

Το οξαλικό ασβέστιο μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος κατά την επαφή.Ωστόσο, οι εξωτερικές επιφάνειες των φύλλων και οι μίσχοι του potos δεν περιέχουν οξαλικό ασβέστιο. Έτσι, μπορείτε να χειρίζεστε με ασφάλεια τα φυτά χωρίς τον κίνδυνο να έρθετε σε επαφή με αυτήν την οργανική ένωση.

Το φυτό potos καθαρίζει τον αέρα;

Τα φυτά Pothos καθαρίζουν τον αέρα από πολλές κοινές χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία και άλλα είδη.

Επιστημονικοί ερευνητές έχουν δείξει ότι τα φυτά potos μπορούν να μειώσουν δραματικά την ποσότητα των τοξικών χημικών ουσιών στον αέρα μέσα σε λίγες ώρες.

Τα φυτά Pothos εξαλείφουν τις τοξίνες που επικρατούν στα περισσότερα αστικά εσωτερικά περιβάλλοντα, όπως:

 • τολουΐνη,
 • βενζίνη
 • φορμαλδευγή.

Αυτές οι χημικές ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες. Επομένως, τα φυτά potos θα πρέπει να φυτεύονται προς όφελος του καθαρισμού του αέρα. για ομορφιά και ευκολία συντήρησης

Σαπίζει το φυτό Pothos;

Τα Pothos είναι γενικά απαλλαγμένα από ασθένειες, ωστόσο, το φυτό είναι ευαίσθητο σε μυκητιασικές λοιμώξεις όταν αναπτύσσεται σε κακές συνθήκες. και μπορεί να μην είναι δυνατός και αγχωτικός

Τα ανθυγιεινά και καταπονημένα φυτά potos είναι επίσης ευαίσθητα σε μυκητιασικές ασθένειες όπως η σήψη των ριζών.Η σήψη των ριζών Phytophthora είναι η πιο κοινή ασθένεια σήψης των ριζών που προσβάλλει τα φυτά potos.

Η ασθένεια εισάγεται στο φυτό από έναν τύπο υδάτινου μύκητα. και συχνά προκαλείται από την υπερβολική υγρασία του εδάφους, την υγρασία και την έλλειψη αέρα. χώμα ή υψηλή υγρασία.

Τα συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν το μαρασμό και το καστανό ή μαύρο χρώμα των φύλλων. Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί αφήνοντας το έδαφος να στεγνώσει και παρέχοντας στο φυτό επαρκή αερισμό.

Μυκητοκτόνα μπορούν να εφαρμοστούν σε φυτά Potos με σήψη ριζών, αλλά δεν συνιστώνται λόγω της ευαισθησίας του φυτού στο αιθυλένιο σε πολλά μυκητοκτόνα που αγοράζονται από το κατάστημα.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *