Χρησιμοποιώντας Neem Oil σε Φύλλα Σύκα Fiddle

Χρησιμοποιώντας Neem Oil σε Φύλλα Σύκα Fiddle

Πώς χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα το λάδι neem και το σύκο; Το έλαιο neem είναι βασικό στοιχείο στο οπλοστάσιο των ιδιοκτητών φυτών εσωτερικού χώρου καθώς είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για την καταπολέμηση των οικιακών παρασίτων και των μυκητιακών λοιμώξεων κάθε είδους.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση αυτών των προϊόντων για να απαλλαγείτε από ζωύφια και μούχλα στα βιολί και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Ας αρχίσουμε!

Τι είναι το λάδι neem;

Πρώτα πράγματα πρώτα: τι έχω Τι γίνεται με το λάδι neem;

Το έλαιο neem προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου neem και χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη εντομοαπωθητικών προϊόντων. Μπορείτε επίσης να βρείτε συστατικά ελαίου neem σε καθημερινά οικιακά προϊόντα, όπως οδοντόκρεμα και σαπούνι. Azadirachta indica A. JustΉ κοινώς γνωστό ως το δέντρο Marcosa..

σε καθαρή κατάσταση Το λάδι Neem έχει έντονη μυρωδιά. μυρίζει σκόρδο και σκούρο κίτρινο

Για πολλά χρόνια, το λάδι neem χρησιμοποιείται στην Ινδία ως φυσικό εντομοκτόνο. για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος βελτίωση του πεπτικού συστήματος και για ιατρικούς σκοπούς. (Δεν συνιστούμε να το δοκιμάσετε χωρίς επίβλεψη από εκπαιδευμένο ιατρό. Αξίζει όμως να σημειωθεί!)

σπόρους neem Αυτό το αιθέριο έλαιο (και αιθέριο έλαιο) περιέχει μια σειρά από ενεργά συστατικά που συμβάλλουν στην προστασία από τα έντομα και τους μύκητες. Αλλά η πιο ισχυρή ονομάζεται αζαδιρακτίνη. Που διαταράσσει τις ορμόνες και τη συμπεριφορά των εντόμων. (Όπως όλα τα έντομα) ενώ είναι ακίνδυνο για ανθρώπους και ζώα.

Το έλαιο neem δεν αφήνει τοξικότητα ή υπολείμματα και είναι πλήρως βιοδιασπώμενο. Αυτό το καθιστά μια πολύ αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα συνθετικά φυτοφάρμακα και μυκητοκτόνα τόσο για την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους όσο και για την εμπορική γεωργία.

Καλό πράγμα, σωστά;

Πώς χρησιμοποιείται το λάδι neem στο σύκο φύλλων βιολιού;

όπως αναφέραμε προηγουμένως Το έλαιο neem χρησιμοποιείται κυρίως ως φυσικό εντομοκτόνο σε σύκα με φύλλα βιολιού και άλλα φυτά, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό στη θανάτωση επιβλαβών μυκήτων.

Πώς λειτουργεί όμως; Ας εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το λάδι neem. Και γιατί είναι εκπληκτικό να σκοτώνεις τα επιβλαβή ζωύφια και τους μύκητες στο πολύτιμο βιολί σου;

εντομοκτόνο

Αζαδιραχτίνη, το δραστικό συστατικό του ελαίου neem δρα ως φυσικό εντομοκτόνο Διαταράσσει τις ορμόνες των εντόμων και επηρεάζει τον κύκλο ζωής τους μειώνοντας την ικανότητά τους να τροφοδοτούν και να αναπαραχθούν. Ακόμα κι αν δεν σκοτώσει τα σφάλματα αμέσως. Αλλά μπορεί να κάνει θαύματα στη μείωση των παρασίτων με την πάροδο του χρόνου. Ειδικά αν κάτι χρησιμοποιείται για να μολύνει νέες γενιές εντόμων καθώς εκκολάπτονται.

Η κύρια ιδιότητα του ελαίου neem είναι ότι είναι αποτελεσματικό μόνο ενάντια σε επιβλαβή και ασύμφορα έντομα. Αν λοιπόν αφήσετε πασχαλίτσες στο βιολί σας για να ελέγξετε τις αφίδες, μην ανησυχείτε, οι φίλοι σας είναι ασφαλείς!

μυκητοκτόνο

Το καθαρό έλαιο neem ή το διαυγές υδατοδιαλυτό έλαιο neem είναι ένα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο που μπορεί να καταπολεμήσει ασθένειες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν το βιολί σας, όπως η σκουριά, το ωίδιο και η μαύρη κηλίδα.

στη θεραπεία και πρόληψη αυτών των μυκητιασικών ασθενειών Μπορείτε να αραιώσετε το neem και να το εφαρμόσετε ως εντομοκτόνο. (Θα σας εξηγήσουμε πώς.) Αυτό δημιουργεί μια ισχυρή γροθιά ένας προς δύο όταν πρόκειται να αποτρέψετε τα παράσιτα και τις ασθένειες από το να βλάψουν το βιολί σας!

Είναι το έλαιο neem ασφαλές για τα φυτά;

Το λάδι Neem είναι γενικά ασφαλές για τα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του βιολιού σας. Αλλά μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του καυτό ήλιου. Αυτό θα δώσει στο φύλλο του βιολιού σας λίγο περισσότερη φωτοσύνθεση και θα καεί προσωρινά. Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε λάδι neem το πρωί όταν ο ήλιος είναι ήπιος.

Είναι το λάδι ασφαλές για τα κατοικίδια;

Το καθαρό έλαιο neem μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και το δέρμα σε άμεση επαφή. και ερεθίζει το στομάχι εάν καταποθεί Επομένως, κρατήστε το κατοικίδιό σας μακριά από το βιολί μετά τη θεραπεία μέχρι να στεγνώσουν τα φύλλα. (Μπορεί να χρειαστεί να το ψεκάσετε έξω. (Δεν θέλετε το λάδι neem που μοιάζει με σκόρδο στο σπίτι σας.)

Γιατί το λάδι neem δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα Δεν είναι επικίνδυνο όταν στεγνώσει και σπάσει. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι ένα πολύ δημοφιλές οργανικό εντομοκτόνο και μυκητοκτόνο. Είναι ακίνδυνο για την άγρια ​​ζωή και τα ωφέλιμα έντομα. Σκοτώστε μόνο επιβλαβή έντομα!

Είναι το λάδι neem βιολογικό;

Ναί! Το έλαιο Neem είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυσικό φυτοφάρμακο που είναι χρήσιμο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς κηπουρούς. Χρησιμοποιείται στην Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια για την προστασία των καλλιεργειών από τα έντομα. και αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος της βιολογικής γεωργίας σε όλο τον κόσμο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το διχτυέλαιο σε φύλλα συκής

Τώρα για τα καλά πράγματα: Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι neem για να κρατήσετε τα μικροσκοπικά ζωύφια έξω από το βιολί σας! Είναι πολύ εύκολο και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι σπρέι, νερό, λάδι neem και λίγο ήπιο σαπούνι πιάτων. Εύκολο, εύκολο!

Καθαρισμός και προστασία των φύλλων

Για τον καθαρισμό των φύλλων, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να χρησιμοποιείται διάλυμα ελαίου neem. Είναι πιο αποτελεσματικά εάν δεν αναστέλλονται από φυτοφάρμακα ή μυκητοκτόνα και συσσώρευση καρκινογόνου. Το λάδι neem αναμεμειγμένο με υπολείμματα μπορεί να κάνει τα φύλλα ακόμα πιο βρώμικα (και να τα κάψει) επειδή παραμένουν μετά τη δουλειά αντί να στεγνώσουν και να εξατμιστούν.

αν τα φύλλα σου είναι βρώμικα Ξεσκονίστε το καλά πριν εφαρμόσετε το λάδι neem. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, καθαρό πανί για να σκουπίσετε τα φύλλα. ή αν τα φύλλα σας είναι πολύ βρώμικα Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα νερού και ήπιο απορρυπαντικό πιάτων.

Μάθετε περισσότερα για τον καθαρισμό των φύλλων συκής σας εδώ.

Το να κάνετε ντους είναι επίσης μια καλή ιδέα. Αυτό θα ξεπλύνει τα περισσότερα σφάλματα πριν ψεκάσετε το αραιωμένο λάδι neem. και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του καθαρισμού των φύλλων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Neet Oil

στη χρήση λαδιού neem Πρέπει να το αραιώσετε με νερό και να προσθέσετε λίγο σαπούνι για να γαλακτωματοποιηθεί το μείγμα. Μην εφαρμόζετε λάδι neem απευθείας στα φύλλα. Επειδή είναι μια ισχυρή ουσία που μπορεί να κάψει γρήγορα τα φύλλα του βιολιού σας. ειδικά αν το βιολί σας λαμβάνει απευθείας ηλιακό φως.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εμπορικά σπρέι λαδιού neem. Αυτά είναι βολικά και καλύτερα από το τίποτα. Αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό ή αποτελεσματικό όσο μερικές σπιτικές λύσεις.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συνταγές για σπρέι ελαίου neem στο σπίτι:

Ανακατέψτε καλά Μία ή δύο κουταλιές της σούπας λάδι neem μέσα γαλόνι νερούκαι προσθέστε α ήπιο σαπούνι πιάτων ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκούΑνακινήστε ή ανακατέψτε καλά και ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να το χρησιμοποιήσετε με τη σάλτσα σας.

Εάν δεν νομίζετε ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρες γαλόνι ταυτόχρονα. Μπορείτε να μειώσετε στο μισό αυτή τη συνταγή γιατί το διάλυμα δεν διατηρείται. (Τα λάδια δεν χρειάζεται να διαχωριστούν και να αναμειχθούν)

σπρέι

Ο ψεκασμός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του λαδιού neem γιατί είναι ο πιο εύκολος. για να γινει αυτο Συνιστούμε να βγάλετε το βιολί σας έξω. (Θυμηθείτε, το λάδι neem μυρίζει!) και ψεκάστε τα φυτά ομοιόμορφα από πάνω προς τα κάτω. Φροντίστε να κρατάτε το πάνω και το κάτω μέρος του φύλλου. καθώς και μίσχοι και μίσχοι μην ντρέπεσαι εδώ Ψεκάστε το παντού, ώστε η σάλτσα σας να στάζει σαν να κάθεστε σε ένα μεγάλο ντους.

Αφήστε το φυτό να στεγνώσει πριν το επαναφέρετε μέσα. Κάνετε αυτό στο άμεσο ηλιακό φως αν είναι δυνατόν για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων.

σκουπίστε τα φύλλα

Μπορείτε επίσης να σκουπίσετε τα φύλλα με λάδι neem για να σκοτώσετε τα σφάλματα και να απωθήσετε τα έντομα. Φροντίστε να φοράτε γάντια καθώς το λάδι neem μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, μαλακό πανί βουτηγμένο σε λάδι neem για να σκουπίσετε καλά το πάνω και το κάτω μέρος κάθε φύλλου. Φροντίστε να υγράνετε ξανά το ύφασμα αρκετές φορές. Κυρίως σκουπίζεται με στεγνό πανί.

Θεραπεία παρασίτων και ασθενειών

Το έλαιο neem είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία και την πρόληψη μυκητιακών προβλημάτων όπως τα ακάρεα και το ωίδιο.

Ψεκάστε σε φύλλα, μίσχους και χώμα.

Τα ζωύφια και οι μύκητες μπορούν να κρυφτούν σε οποιοδήποτε σημείο του βιολιού. Μην αφήνετε λοιπόν τα φύλλα πίσω σας! Ψεκάστε και τις δύο πλευρές του φύλλου σας. (Ξέρουμε ότι μπορεί να είναι μεγάλη παραγγελία.) Και μην ξεχάσετε να ψεκάσετε τους μίσχους, τους μίσχους και να ομιχλοποιήσετε το έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα παράσιτα. Μετρήστε τις φωλιές στο εργοστάσιό σας. Όσο πιο λεπτομερής είστε, τόσο πιο γρήγορα θα πεθάνουν τα ζωύφια!

Πόσο συχνά πρέπει να ψεκάζω;

εάν θεραπεύετε μια λοίμωξη Χρησιμοποιήστε σωστά το βιολί σας κάθε εβδομάδα. Εάν χρησιμοποιείτε σπρέι λαδιού neem Μπορείτε να ψεκάζετε κάθε λίγες εβδομάδες ή μία φορά το μήνα.

Το ίδιο ισχύει και για τη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων. Ψεκάστε ή σκουπίστε τα φύλλα μία φορά την εβδομάδα όσο η μόλυνση είναι ενεργή. Στη συνέχεια, μία ή δύο φορές το μήνα για να μην επιστρέψει ο μύκητας ή ως προληπτικό μέτρο.

Καλύτερο Neem Oil για Fiddle Leaf Σύκα

Στην αγορά θα βρείτε πολλά έλαια neem. Μας αρέσει όμως το BioAdvanced neem oil, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο Amazon. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και σκοτώνει αυγά, προνύμφες και ενήλικες. και αποτρέπει την επίθεση μυκήτων στους φυτικούς ιστούς.

Συνιστούμε τις ασπίδες φύλλων μας. που όχι μόνο φωτίζει τα φύλλα του βιολιού σας και απωθεί τα έντομα Λειτουργεί επίσης ως φράγμα για να απωθεί τη σκόνη, τη βρωμιά, τα συντρίμμια, τη μούχλα και άλλα επιβλαβή μικρόβια που μπορούν να μολύνουν το βιολί σας.

Αποκτήστε το στο Amazon!

Συχνές ερωτήσεις: Χρήση ελαίου Neem με φύλλα συκιάς

Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις. Ακολουθούν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με το έλαιο neem και τη θεραπεία ζωυφίων και μυκήτων στα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Μπορεί το Neem Oil να εφαρμοστεί στα φύλλα των φυτών;

Ναί! Αφού ψεκάσετε άφθονα τα φυτά σας με το διάλυμα ελαίου neem, Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά σε καλά αεριζόμενο χώρο (όπως έξω αν είναι δυνατόν) Μετά τη θεραπεία, κρατήστε τα φυτά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψετε το κάψιμο των φύλλων.

Είναι το έλαιο neem τοξικό για τον άνθρωπο;

Το έλαιο neem μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και το δέρμα. Ειδικά όταν δεν είναι αραιωμένο, γι’ αυτό συνιστούμε να φοράτε γάντια όταν αναμιγνύετε και εφαρμόζετε τα φυτά σας. Μπορεί να βλάψει το στομάχι σας. Οπότε μην το πιείτε ή οτιδήποτε άλλο. (Δεν χρειάζεται να σας το πούμε αυτό, έτσι δεν είναι;)

Αλλά δεν υπάρχει τοξικότητα και το υλικό θα αποσυντεθεί εντελώς μετά τη χρήση του στα φυτά σας. Επομένως, δεν υπάρχουν μόνιμες βλαβερές συνέπειες από τη χρήση του στα φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου σας.

πού να αγοράσετε λάδι neem

Το λάδι neem είναι πολύ κοινό. Επομένως, μπορείτε να τα αγοράσετε σε κάθε κέντρο κήπου. (Ακόμη και μεγάλες αλυσίδες όπως η Lowe’s ή η Home Depot) και online. Διαβάστε την ετικέτα για να μάθετε τι λαμβάνετε. Όταν ψάχνετε για αδιάλυτο λάδι neem. Μπορείτε να αγοράσετε κατά λάθος ένα προαναμεμιγμένο σπρέι.

Τι είδους λάδι neem πρέπει να πάρω;

Αγαπάμε αυτή την ποικιλία. Αλλά υπάρχουν πολλές μάρκες και μάρκες λαδιού neem που λειτουργούν.

Το έλαιο neem ψυχρής έκθλιψης μπορεί να είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικό και πιο υγιεινό από το συμβατικό λάδι neem με χημική έκθλιψη. Επειδή δεν περιέχει χημικούς διαλύτες και περιέχει υψηλά επίπεδα αζαδιρακτίνης. που ενισχύει τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά του.

Εφαρμογή ελαίου Neem στα φύλλα του Fiddle Picture: Final Thoughts

Εάν είστε ιδιοκτήτης φυτού εσωτερικού χώρου και αντιμετωπίζετε προβλήματα με έντομα ή μυκητιακές ασθένειες, Θα πρέπει να κρατήσετε μια κανάτα με λάδι neem κοντά.

Αν και το έλαιο neem στα φύλλα συκής είναι εξαιρετικό στη θεραπεία αυτών των προβλημάτων, Η πρόληψη εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή!

Αποτρέψτε τον στάσιμο αέρα που ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας ποτίζοντας και ταΐζοντας σωστά τα σύκα σας. αφήστε το φως του ήλιου να λάμψει (που είναι εξαιρετικό εντομοαπωθητικό και μούχλα) και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ανάμεσα στα φύλλα. ή ένα ζεστό, σκοτεινό περιβάλλον για τα έντομα να γεννούν τα αυγά τους.

Εδώ είναι μερικοί από τους κορυφαίους πόρους μας για τη φροντίδα των φύλλων σύκου του βιολιού για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το πιο χαρούμενο βιολί. έχουν το πιο υγιεινό Και το πιο όμορφο!

eBook Ο ειδικός στο βιολί

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για το Fiddle Leaf Fig Care

Ομάδα Facebook πόρων Fiddle Leaf Fig

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *