10 ιδέες για φυτά της ερήμου κατά τον εξωραϊσμό

10 ιδέες για φυτά της ερήμου κατά τον εξωραϊσμό

Επιτέλους ολοκληρώσατε την κατασκευή του σπιτιού των ονείρων σας. αλλά περίμενε Το εξωτερικό σας θα είναι γυμνό και ανεπιθύμητο. Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τον εξωραϊσμό για να βελτιώσετε τη συνολική εμφάνιση της αυλής σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε για αυτό το σκοπό. Ενώ η χρήση φυτών της ερήμου μπορεί να είναι μια μοναδική προσέγγιση στον κήπο σας, Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να φανταστούν μια έρημο ως ένα άγονο τμήμα άμμου που δεν τελειώνει ποτέ. Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπερβολικό από αυτό. Η έρημος φιλοξενεί πολλά είδη φυτών. Συμπεριλαμβανομένων κάκτων, δέντρων, θάμνων, γρασίδι και άλλα όμορφα ανθοφόρα φυτά. Διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα για να μετατρέψουν τον εξωτερικό σας χώρο σε έργο τέχνης.

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά της ερήμου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εξωραϊσμό; Αν και οι επιλογές είναι ατελείωτες. Αλλά οι παρακάτω είναι οι πιο κοινές επιλογές με βάση το μοτίβο ανάπτυξης, το μέγεθος και την οπτική έλξη:

  1. Χρυσός Κάκτος Βαρελιού
  2. κίτρινο κουδούνι
  3. βούρτσα για μπιμπερό
  4. φασκόμηλο του Τέξας
  5. Αλόη
  6. Κάψτε την Katy
  7. Δέντρο νεφρίτη ή δέντρο φιλίας
  8. Μεξικάνικο φτερό γρασίδι
  9. σπάτουλα ή κόκκινες τηγανίτες
  10. Το φυτό φάντασμα είναι παχύφυτο.

Αυτό το άρθρο εξετάζει πιο προσεκτικά κάθε φυτό της ερήμου και την καταλληλότητά τους για εξωραϊσμό. Ας μιλήσουμε περισσότερο για την προσαρμοστικότητά τους και τις ενδιαφέρουσες ιδιότητες που προσφέρουν στο σχεδιασμό του τοπίου σας.

1. Κάκτος Golden Tang

Πιθανότατα έχετε ακούσει για μεγάλους κυλινδρικούς κάκτους. Δεν είναι αυτό. Οι χρυσαφί κάκτοι (Echinocactus grusonii) ανήκουν στην ίδια οικογένεια αλλά είναι μικρότεροι και πιο στρογγυλοί. Αυτό το μοναδικό σχήμα είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό για να προσθέσετε στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Εάν χτίζετε έναν βραχόκηπο ή έναν κήπο με κάκτους. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή σας για την προσθήκη συστατικών. Το σφαιρικό του σχήμα το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να δημιουργήσει ένα γεωμετρικά κεκλιμένο σχέδιο τοπίου. όταν μεγαλώνει ο κάκτος Θα αλλάξει σχήμα και θα γίνει κυλινδρικό. Μπορείτε να βρείτε χρυσούς κυλινδρικούς κάκτους σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Με αιχμές σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, ο κάκτος μπορεί μερικές φορές να σας εκπλήξει με τα έντονα κίτρινα άνθη του.

Το χρυσό βαρέλι είναι ένας σφαιρικός κάκτος που παράγει έντονα κίτρινα άνθη όταν ανθίζει.

2. Κίτρινες καμπάνες

Χρειάζεστε λουλούδια για το έργο εξωραϊσμού σας; Υπάρχουν άλλες επιλογές εκτός από τις ανθισμένες καμπάνες; Αυτά τα μοναδικά φυτά της ερήμου ξεχωρίζουν για τα λαμπερά κίτρινα άνθη τους που ανθίζουν άφθονα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. όπως υποδηλώνει το όνομα Τα άνθη του είναι σε σχήμα καμπάνας και ζωηρά. Τα φυτά λειτουργούν καλύτερα όταν αναμιγνύονται με άλλα ανθοφόρα φυτά ή φυτά. Για να δημιουργήσετε μια ελκυστική ατμόσφαιρα στο σχεδιασμό του τοπίου σας.

3. Βούρτσα για μπουκάλια

Το Bottlebrush (Callistemon) πήρε το όνομά του από το λουλούδι του, το οποίο μοιάζει με πινέλο. Αυτό το φυτό της ερήμου παράγει λουλούδια με βελόνες με έντονα χρώματα. Αν και μερικές φορές αυτό το φυτό ονομάζεται ιβίσκος. Αναπτύσσεται όμως και ως θάμνος. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε στη λίστα σας με φυσικά φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Αυτό το φυτό έχει συχνά κόκκινα άνθη, αν και οι ποικιλίες που ανθίζουν σε διαφορετικά χρώματα προσθέτουν επίσης χρώμα και ενδιαφέρουσα υφή. και δράμα στον κήπο σας με μοναδικά φυτά της ερήμου.

για καλύτερα αποτελέσματα Αρχικά, αποφασίστε τι θέλετε να κάνει η βούρτσα για το σχεδιασμό του τοπίου σας. υποστήριξη των τοπικών πτηνών ή να διακοσμήσετε μια βαρετή γωνιά στον κήπο σας.

4. Texas Sage

Θέλετε να προσθέσετε φυσικό μωβ στο τοπίο σας; φασκόμηλο του Τέξας Το (Leucophyllum frutescens) κάνει ακριβώς αυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων που θα το βοηθήσει να αναμειχθεί με τα άλλα φυτά της ερήμου στον κήπο σας. Τα λουλούδια της λεβάντας και τα μοβ μπορεί να είναι πολύ μικρότερα, αλλά ξεχωρίζουν με αποφασιστικότητα.

Αυτό το φυτό της ερήμου παραμένει πράσινο για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά το καλοκαίρι, μικροσκοπικά λουλούδια σε λεβάντα, μπλε και μοβ καλύπτουν τα κλαδιά του. Αυτά τα λουλούδια διαρκούν μέχρι το φθινόπωρο.Το φασκόμηλο του Τέξας δεν απαιτεί κλάδεμα. Είναι ιδανικό για κήπους όλο το χρόνο που δεν απαιτούν μεγάλη ενόχληση.

5. Aloe Vera

Αν ζείτε σε ζεστό κλίμα και αγαπάτε τα παχύφυτα Ο κάκτος πρέπει να είναι η καλύτερη επιλογή σας στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Αυτά τα ανθεκτικά στην ξηρασία παχύφυτα όχι μόνο προσθέτουν χρώμα στον κήπο σας, αλλά προσθέτουν χρώμα και στον κήπο σας. αλλά και δίνει στο τοπίο σας μια σύγχρονη εμφάνιση. ειδικά όταν φυτεύονται σε γεωμετρικούς όγκους. για καλύτερα αποτελέσματα Για να αναμίξετε δύο ή τρία είδη αλόης βέρα. Αποδίδουν καλύτερα όταν αναμιγνύονται με ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά ή διακοσμητικά χόρτα.

Η αλόη βέρα είναι ένα παχύφυτο ανθεκτικό στην ξηρασία που έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Εξάλλου Θα χαρείτε να έχετε τις φαρμακευτικές ιδιότητες της αλόης βέρα στα χέρια σας. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο με προσοχή. Και η διάκρισή τους απαιτεί την τεχνογνωσία ενός έμπειρου κηπουρού. με τον τέλειο συνδυασμό Το Cactus θα προσθέσει ποικιλία στο σχεδιασμό του τοπίου σας.

6. Κάψε την Καίτη

Αναζητάτε έναν υπέροχο τρόπο για να προσθέσετε χρώμα στο σχεδιασμό του τοπίου σας; Η Flaming Katy (Kalancho blasfeldiana) είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτό το σκοπό. Αυτό το εύκολο στην καλλιέργεια παχύφυτο θα φωτίσει τον κήπο ή την αυλή σας. Το καλύτερο πράγμα για το Flaming Katy είναι ότι δεν είναι ένα χωροκατακτητικό φυτό. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σέρνεται παντού όταν το χρησιμοποιείτε για εξωραϊσμό.

Αυτό το όμορφο φυτό όχι μόνο προσθέτει ένα τολμηρό χρώμα στο τοπίο σας. αλλά και εξοικονομεί χρόνο συντήρησης. με το σωστό φως και θερμοκρασία Θα έχετε όμορφα λουλούδια για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον κεντρικό στοιχείο για το σχεδιασμό του τοπίου σας. Θα λατρέψετε τα όμορφα χρώματα των φυτών όταν ανθίζουν.

7. Δέντρο νεφρίτη ή δέντρο φιλίας

Τα φυτά νεφρίτη (Crassula ovata), που κυματίζουν ανάμεσα σε λουλούδια, δέντρα και θάμνους, είναι μια μοναδική προσθήκη στο τοπίο της ερήμου. Συνήθως το φυτό παίρνει τη μορφή ενός μικρού θάμνου. κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου Το φυτό ανθίζει με ελαφρώς ροζ αλλά λευκά άνθη. Προσθέτει χρώμα στον κήπο σας ειδικά όταν αναμιγνύεται με άλλα ανθοφόρα φυτά. Τα φυτά νεφρίτη ή φιλίας αναπτύσσονται καλύτερα σε αργιλώδες έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών όταν έρχονται σε επαφή με χώμα βραδείας αποστράγγισης.

Το φυτό Jade είναι ένα φυτό της ερήμου με λευκά έως ροζ άνθη που θα ζωντανέψει τον κήπο σας.

8. Μεξικάνικο φτερό γρασίδι

Κανένας σχεδιασμός τοπίου δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς γρασίδι, και το μεξικάνικο γρασίδι με πούπουλα (Stipa tenuissima) μπορεί να συμπληρώσει το σχέδιο δίνοντας στον κήπο σας μια αίσθηση φτερωτή. Ως καλλωπιστικό γρασίδι Το μεξικάνικο φτερό γρασίδι διακρίνεται για την απαλή υφή του, αλλά χαριτωμένο και χαριτωμένο. Το διαδοχικό μοτίβο ανάπτυξης είναι σαν σιντριβάνι και εντυπωσιάζει. Οι λεπτές λεπίδες του συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα που μοιάζει με παραλία. Προσθέστε σε αυτή την ελκυστικότητα την ανοχή τους στην ξηρασία. Και θα έχετε το τέλειο φυτό της ερήμου για το σχεδιασμό του τοπίου σας.Ωστόσο, όταν φυτεύετε, προσέξτε να μην το παρακάνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή το γρασίδι απλώνεται γρήγορα και μπορεί να εξαπλωθεί.

9. Σπάτουλα ή κόκκινες τηγανίτες

Το κουπί (Kalancho thyrsiflora) είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο στον κόσμο του σχεδιασμού τοπίου. Διακρίνεται από τα πυκνά στρογγυλεμένα φύλλα σε σχήμα κουπιού. Τα κουπιά είναι γνωστά για τα ασυνήθιστα σχήματα και τα χρώματά τους λόγω της εύκολης ανάπτυξης τους. Η ανάπτυξη μπορεί να φαίνεται περίεργη. Αλλά αυτή η αποκλειστικότητα το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό ως φυτό εξωραϊσμού.

για καλύτερα αποτελέσματα Τυλίξτε το φυτό της πίτας με άλλα παχύφυτα. για να δημιουργήσετε όμορφα σχήματα Προσθέστε ένα εντυπωσιακό κόκκινο στο σχεδιασμό του τοπίου σας χρησιμοποιώντας αυτή την έρημο που αλλάζει χρώμα και χαμηλή συντήρηση.

10. Παχύφυτο φάντασμα (Graptopetalum paraguanes)

Το φυτό φάντασμα (Graptopetalum paraguayense) είναι ένα δροσερό, έρημο παχύφυτο με ανοιχτόλευκα ή γκρίζα φύλλα. Είναι ένα εξαιρετικό φυτό εξωραϊσμού λόγω της πολύπλευρης καλλιεργητικής του συνήθειας. Θα λατρέψετε πώς καλύπτει γλάστρες ή δοχεία για να δημιουργήσετε ένα τοπίο που δεν υπήρξε ποτέ.

Τα φυτά φάντασμα είναι φυτά της ερήμου με ανοιχτό πράσινο, γκρι, ροζ ή μπλε φύλλα.

Αυτό το φυτό πήρε το όνομά του από το κονιοποιημένο επίχρισμα στα φύλλα του, που του δίνει μια απόκοσμη εμφάνιση. Αυτή η επίστρωση ξεφλουδίζεται εύκολα και πρέπει να τη χειρίζεστε με προσοχή. Τα πίσω στελέχη και οι ροζέτες που κυμαίνονται σε σχήμα από κιτρινωπό-ροζ έως μπλε-γκρι κάνουν αυτό το φυτό μια εκπληκτική προσθήκη στο τοπίο. Αποδίδουν καλύτερα όταν φυτεύονται κατά μήκος διαδρόμων, βραχόκηπων, διαμορφωμένους κήπους ή περιγράμματα.

τελικές σκέψεις

Η ιδέα σας για ένα τοπίο της ερήμου δεν χρειάζεται να έχει να κάνει μόνο με πράσινα, καφέ και άλλα θαμπά χρώματα. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχουν αμέτρητα πολύχρωμα, διακοσμητικά και ελκυστικά φυτά της ερήμου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ιδέες τοπίου. τοπίο ή τον υπαίθριο κήπο σας Όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε για να δείχνετε ελκυστική. Διαχωρίστε τα μοτίβα βλάστησης ενσωματώνοντας φυτά της ερήμου διαφορετικών μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων στο σχεδιασμό του τοπίου σας.

εκτός από το δέντρο Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πετάξετε συγκεκριμένα υλικά για την έρημο, όπως πέτρες και άμμο. Αυτό θα συμπληρώσει τα φυτά της ερήμου και θα σας δώσει μια φυσική αίσθηση και όψη της ερήμου.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *