12 ιδέες κήπου με κάκτους για να ανανεώσετε κάθε αυλή

Πώς να ποτίσετε τον κάκτο: Ο απόλυτος οδηγός

Η πίσω αυλή σας φαίνεται άδεια και χωρίς ενδιαφέρον; Ίσως είναι καιρός να κάνετε κάτι. Εάν ζείτε σε άνυδρη ή ημίξηρη περιοχή Και αναρωτιέστε τι λειτουργεί για την αυλή σας; Έχουμε καλά νέα: ένας κήπος με κάκτους θα δικαιώσει την αυλή σας. Οι κήποι με κάκτους είναι υπέροχοι για όσους δεν έχουν χρόνο να παρακολουθούν συνεχώς την ανάπτυξη των φυτών τους.Ωστόσο, η δημιουργία ενός κήπου με κάκτους είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα από τη ζήτηση και τη διαθεσιμότητα του κάκτου. Όταν πρόκειται για πρακτικές ιδέες κήπου με κάκτους. Λειτουργούν ιδιαίτερα καλά λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο, το μέγεθος και τη συνολική θέα της αυλής σας.

Ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες κήπου με κάκτους για να δώσετε χρώμα στην αυλή σας; ας το παραδεχτούμε Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε όταν πρόκειται για την αυλή σας, ωστόσο, η τελική επιλογή εξαρτάται από την προσωπικότητά σας. Το μέγεθος και το σχήμα της αυλής σας κλίμα στην περιοχή σας και ο απώτερος στόχος ή σκοπός της αυλής σας. Αποκτήστε το σχέδιό σας ό,τι ανάχωμα θέλετε. Ένας πολύχρωμος χώρος ή κήπος με κάκτους. Μπορεί επίσης να θεωρήσετε απαραίτητο να αναμίξετε τόσο παχύφυτα όσο και κάκτους. Προσθέτοντας ένα βράχο στην άκρη ή προσθέτοντας ένα μείγμα από μεγάλες και μικρές ποικιλίες κάκτων.

Αυτό το άρθρο εξετάζει διάφορες ιδέες κήπου με κάκτους. για την αυλή σας Επικεντρώνεται στο πώς μπορείτε να επιτύχετε ένα υπέροχο σχέδιο που μιλά με τόλμη για την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητά σας. Περιλαμβάνει λεπτομέρειες για κάθε επιπλέον στοιχείο για τον κήπο και τη σημασία του.

1. Συστατικά Aloe Vera

Συνδυασμός κάκτων και άλλων παχύφυτων. στην αυλή σας θα δημιουργήσει μια οπτική απόλαυση. για αυτήν την έννοια Βρείτε ένα παχύφυτο στον κήπο σας που μπορεί να συμπληρώσει τον μινιατούρα σας κάκτο. Τα ανθισμένα παχύφυτα, ιδιαίτερα, θα δώσουν στην αυλή σας μια απολαυστική εμφάνιση.

Προσθέστε ένα χυμώδες μείγμα κάκτων στον κήπο σας με κάκτους και θα βγάλει όμορφα λουλούδια.

2. Κάκτος σε μπαλώματα

Βρείτε μικρότερες, πιο στρογγυλές ποικιλίες κάκτων και φυτέψτε τις σε τακτοποιημένες σειρές. Τα εκτεταμένα μπαλώματα δίνουν στον κήπο σας μια όψη ερήμου διατηρώντας παράλληλα την εξωτική εμφάνιση που επιθυμεί. Μπορείτε να το συμπληρώσετε με κάποια είδη κάκτων στα πλάγια.

3. Red Garden Cactus

για αυτήν την έννοια Χρησιμοποιήστε πολλά φυτά κάκτων με αντίθετες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε τέλεια συμμετρία. Θα θαυμάσετε τον κόκκινο σχιστόλιθο που περιβάλλει τα φυτά καθώς ωριμάζουν. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα είδη κάκτων για αυτό το σχέδιο. Αλλά η ιδέα είναι να βρείτε το σωστό μείγμα που να συμπληρώνει τη συνολική εμφάνιση του κήπου σας.

4. Εφέ αλόης βέρα

Ο κήπος με κάκτους της πίσω αυλής σας δεν είναι πλήρης χωρίς φρούτα κάκτων. Εδώ μπορείτε να βρείτε μία ή περισσότερες ποικιλίες κοντών κάκτων για τον κήπο σας. Θα σπάσετε τη μονοτονία χρησιμοποιώντας γιγάντιο κάκτο. Μπορεί να γίνει η καρδιά του κήπου. Αυτό θα κρύψει τον κάκτο και θα δημιουργήσει μια εκπληκτική θέα.

Οι τύποι κάκτων μπορούν να χρησιμεύσουν ως το επίκεντρο του κήπου με κάκτους της αυλής σας.

5. Arizona Park

Η Αριζόνα είναι γνωστή για τον ψαμμίτη και το καφέ. Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το εφέ στον κήπο με κάκτους της αυλής σας; Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε έναν βραχόκηπο φυτεύοντας ορισμένα είδη κάκτων που είναι προσαρμοσμένα στα Βραχώδη Όρη. είτε είσαι στον κήπο είτε στο παράθυρο Θα δημιουργήσει μια ελκυστική προοπτική.

6. Ανεβείτε στους Ανώτερους Ουρανούς

Εάν έχετε μια μεγάλη αυλή Γιατί να μην επιλέξετε μια ψηλή ποικιλία κάκτων; Είδη όπως το γιγάντιο saguaro μπορούν εύκολα να φανούν χρήσιμα για να δώσουν στην αυλή σας μια ευγενή αλλά γοητευτική ατμόσφαιρα. Η αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ της πράσινης εμφάνισης και του χρώματος των τοίχων σας είναι ένα αξιοθέατο. Μπορείτε να συμπληρώσετε αυτές τις ψηλές ποικιλίες με «χτυπημένες» ποικιλίες για να δημιουργήσετε το τέλειο τοπίο για τον κήπο σας.

7. Σπονδυλική προέλευση

Οι κάκτοι είναι παρόμοιοι με τα σπονδυλωτά. Αν και αυτό είναι ένα από τα πιο μισητά χαρακτηριστικά από τους ιδιοκτήτες κάκτων Μπορείτε όμως να φτιάξετε και λεμονάδα από αυτά τα λεμόνια. Αναζητήστε διαφορετικούς τύπους αγκάθων κάκτων με μακριά αγκάθια. Ανάλογα με το εν λόγω είδος, αυτά τα αγκάθια συνήθως διαφέρουν στο χρώμα. Κόκκινες, μοβ, μαύρες και φωταυγές καφέ αγκάθια δημιουργούν μια εκπληκτική εμφάνιση από αυτόν τον κάκτο που τραβάει την προσοχή. σίγουρα το ενδιαφέρον σας Αυτό λειτουργεί καλύτερα για την αυλή σας. Σε αυτήν την περιοχή δεν πρέπει να επισκέπτονται περίεργα παιδιά και κατοικίδια.

Προσθέστε αγκαθωτό κάκτο στην αυλή σας και κρατήστε τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα μακριά από την περιοχή.

8. Χρώμα ροκ

Επιλέξτε την ποικιλία του κάκτου που θέλετε και καλλιεργήστε τον ξεχωριστά. Θα βρείτε διάσπαρτους μικρούς βράχους διαφορετικών παστέλ χρωμάτων. βάση κάθε δέντρου Τα πλούσια χρώματα των πετρών κάνουν ένα όμορφο χαλί για τον κήπο σας. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με ποικιλίες κάκτων που δεν εξαπλώνονται πολύ καθώς ωριμάζουν. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ξεκινήσει όταν σχεδιάζετε αυτήν την πέτρινη θέα.

9. Ένα μείγμα από γλάστρες και χώμα.

Εάν δεν έχετε πολύ χώρο στην αυλή σας Να οργανώσει έναν κήπο με φυτά σε γλάστρες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις άκρες και τις άκρες του κήπου σας. Φυτέψτε χαμηλό κάκτο στο έδαφος στο κέντρο του κήπου, χρησιμοποιώντας φυτά σε γλάστρες για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα σαν περιμετρικό φράχτη. Αν μπορείτε να βρείτε φυτά διαφορετικού χρώματος για φυτά σε γλάστρες, ακόμα καλύτερα.

10. Ανακυκλωμένο Πάρκο Τέχνης

Υπάρχει κάτι περίεργο στο ότι οι κάκτοι μπορούν να προσαρμοστούν σε ανώμαλο έδαφος. Η αυλή σας μπορεί να έχει κατασκευές, εργαλεία και μηχανήματα που μερικές φορές σταματούν να λειτουργούν. Γιατί να μην βελτιώσετε αυτήν την άποψη γεμίζοντάς την με ζωντανή πράσινη ζωή; Μπορείτε να επιλέξετε ποικιλίες κάκτων σε γλάστρα ή μεγαλύτερες ποικιλίες κάκτων όπως saguaro ή κάκτοι. Θα εκπλαγείτε πόσο μικροί είναι οι κήποι της πόλης. Πόσο ευρύχωρη φαίνεστε;

11. Αλλάξτε το γκαζόν.

Εάν ζείτε σε ξηρή περιοχή Θα πρέπει να εξοικονομείτε νερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν και η χρήση χαλίκι ως σάπια φύλλα είναι μια επιλογή, Αλλά μπορείτε να το κάνετε καλύτερο φυτεύοντας σάπια φύλλα. Μπορείτε να προσθέσετε τις αγαπημένες σας φυτείες κάκτων. Αυτό δημιουργεί ένα υδαρές γκαζόν που θα χαρεί να δει κανείς.

12. Φραγκόσυκο

Το φραγκόσυκο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες κάκτων για εξωτερικούς κήπους. Αν θέλετε να απολαύσετε φαγώσιμες λιχουδιές στην αυλή σας Ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε έναν κήπο με φραγκοσυκιές.Μόλις ωριμάσει, μπορείτε να απολαύσετε τα νόστιμα φρούτα. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ζελέ Όταν το φιλέτο καθαριστεί τελείως Αυτές οι λωρίδες μπορούν να μπουν σε τάκος, σαλάτες, ακόμη και σε πιάτα με αυγά. Το γεγονός ότι τα φραγκόσυκα μεγαλώνουν σε συστάδες τα κάνει ιδανικά για να δώσουν μια άγρια ​​αίσθηση στην αυλή σας.

Προσθήκη Κάκτου Φραγκόσυκου στον Κήπο σας Θα έχετε βρώσιμα φρούτα κάκτου στην αυλή σας.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον εξωραϊσμό μιας αυλής

Παρά την παραπάνω έννοια Αν δεν λάβετε υπόψη τους βασικούς κανόνες φροντίδας του κάκτου. Μπορεί να αποτύχετε να δημιουργήσετε την τέλεια αυλή. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία:

Αποστράγγιση του εδάφους και πρόσβαση στο φως

Το πολύ ή το στάσιμο νερό μπορεί να βλάψει τον κάκτο σας. πριν προχωρήσουμε βαθιά στη διαδικασία φύτευσης Βεβαιωθείτε ότι η αυλή σας έχει καλή αποστράγγιση. Μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε χώμα στο ένα άκρο για να δημιουργήσετε ένα κεκλιμένο κρεβάτι. Θα πρέπει να έχετε αρκετή άμμο στο χώμα σας καθώς είναι η καλύτερη άμμος από άποψη αποστράγγισης για το χώμα σας.

Εξαρτάται από τον τύπο του κάκτου που θέλετε να μεγαλώσετε στην αυλή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον δύο ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κάκτων. Και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον τοπικό κηπουρό σας σχετικά με τις συνθήκες καλλιέργειας του κάκτου σας.

Εστιάστε στο κέντρο και τις άκρες.

Για το τέλειο σχέδιο πίσω αυλής Φροντίστε να επιλέξετε ένα όμορφο περίγραμμα.Συνήθως το περίγραμμά σας θα κυριαρχείται από στρογγυλές πέτρες. μικρές χρωματιστές πέτρες ή τσιμεντόλιθο Μπορεί να θεωρήσετε απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν μεγάλο βράχο ως εστιακό σημείο για τον κήπο σας. Εναλλακτικά, μεγαλύτερα είδη κάκτων, όπως ο κυλινδρικός κάκτος ή ο γιγάντιος σαγκουάρο, θα βοηθήσουν.

Δώστε μέγεθος στην αυλή σας

Το μέγεθος της αυλής σας θα καθορίσει τον τύπο, το μέγεθος και τον αριθμό του κάκτου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας. Ορισμένα σχέδια θα πρέπει να κάνουν την αυλή σας να φαίνεται ευρύχωρη ακόμα και με μικρή θέα. Δεν θέλετε ο χώρος σας να είναι γεμάτος και να καταλήξετε σε μια ακατάστατη αυλή.

Η αυλή σας λέει πολλά για την προσωπικότητά σας. Και δεν θα θέλατε να ρισκάρετε το σχεδιασμό του. Αν καταλαβαίνετε πώς να φυτέψετε σωστά έναν κήπο κάκτων. Θα είναι ο καλύτερος σωτήρας σας. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους κάκτων. για να δημιουργήσετε τον τέλειο συνδυασμό ή μέγεθος, υφή, απόχρωση και χρώμα για τον κήπο σας. Αυτά θα σας βοηθήσουν να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε εμφανές σημείο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *