5 σημάδια που δείχνουν ότι το παχύφυτό σας χρειάζεται λιγότερο νερό

5 σημάδια που δείχνουν ότι το παχύφυτό σας χρειάζεται λιγότερο νερό

Τα παχύφυτα βρίσκονται παντού και είναι πολύ δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Ένας λόγος είναι ότι είναι εύκολο στη φροντίδα τους. Είναι φυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να αναπτυχθούν. και για τον αρχάριο ιδιοκτήτη του οικιακού δέντρου Είναι εξαιρετικά φυτά για αρχή, ωστόσο, είναι σημαντικό να τα ποτίζετε σωστά για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν υγιή.

Αν νομίζετε ότι ποτίζετε υπερβολικά τα παχύφυτά σας, διαβάστε παρακάτω Έχουμε πέντε κλασικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε. Τι μπορείτε να κάνετε για να αναζωογονήσετε τα φυτά μετά από υπερβολικό πότισμα και ο σωστός τρόπος να τα ποτίσεις για να είναι παχύφυτα Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα είστε ευτυχισμένοι και υγιείς.

Τι συμβαίνει όταν ένα παχύφυτο παίρνει πολύ νερό;

Το χυμώδες εσωτερικό σύστημα, όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, αποτελείται από μια σειρά κυττάρων που βρίσκονται σε ένα χυμώδες κλίμα. και σχηματίζουν ειδικά κύτταρα που αποθηκεύουν νερό στις ρίζες, τα φύλλα και τους μίσχους κατά τη διάρκεια χαμηλών βροχοπτώσεων και ξηρασίας. Τα φυτά εξαρτώνται από αυτά τα κύτταρα για να παρέχουν το νερό που χρειάζονται για να ζήσουν.

Τα παχύφυτα που υπερποτίζονται χαρακτηρίζονται από διογκωμένα κύτταρα λόγω της υπερβολικής απορρόφησης νερού.

Όταν τα φυτά χρησιμοποιούν νερό σε αυτά τα κύτταρα Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια γεμίζουν με νερό από το έδαφος. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα φυτά έχουν εξελιχθεί για να επιβιώνουν σε ξηρά κλίματα. Έτσι χρησιμοποιούν το νερό στα κύτταρά τους αργά. Και προσθέτετε νέο νερό κάθε φορά που υπάρχει νερό στο χώμα για να απορροφήσει. Τα κύτταρα μοιάζουν με μπαλόνια νερού και είναι εξαιρετικά επεκτάσιμα.

Τα παχύφυτα χρησιμοποιούνται για το περιβάλλον όταν το πότισμα είναι σπάνιο. Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Το δέντρο θα απορροφήσει το υπερβολικό νερό. Αυτό προκαλεί τα κύτταρα να διογκωθούν τόσο πολύ που σκάνε και καταστρέφουν τη δομή των κυττάρων και προκαλούν σήψη φύλλων και ριζών. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το φυτό σας για σημάδια υπερβολικού ποτίσματος.

Κοιτάξτε τα φύλλα για σημάδια υπερβολικού ποτίσματος.

όπως και με τα περισσότερα φυτά Τα πρώτα σημάδια υπερβολικού ποτίσματος φαίνονται στα φύλλα. Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης λαμβάνει χώρα στα φύλλα Τα φυτά χρησιμοποιούν το ηλιακό φως, το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα για να παράγουν ενέργεια την οποία χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη. Τα φύλλα περιέχουν νερό γεμάτο κύτταρα που απορροφά το ηλιακό φως και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα για να σχηματίσει γλυκόζη.

Αν ποτίσετε πολύ το παχύφυτό σας Τα φύλλα δείχνουν σημάδια ταχείας ρήξης των υδάτινων κυττάρων. Αν δεν είστε σίγουροι αν ποτίζετε πολύ. προσέχετε τα φύλλα

λεία φύλλα

Όταν τα κύτταρα μέσα στο φύλλο σπάνε, βλάπτει την εσωτερική δομή. με αποτέλεσμα απαλά και λεπτά φύλλα Παχύφυτα χωρίς πολύ νερό έχουν φύλλα σταθερά στην αφή Τα κατεστραμμένα φύλλα γίνονται ημιδιαφανή.

ζαρωμένα και ζαρωμένα φύλλα

Μια άλλη φυσική αλλαγή στα παχύφυτα είναι τα ζαρωμένα και ζαρωμένα φύλλα. Είναι σαν να ζαρώνουν τα δάχτυλά σου στο ντους. επειδή τα κύτταρα αδυνατούν να απορροφήσουν περισσότερο νερό Τα μαραμένα φύλλα μπορεί να είναι σημάδι υπερχείλισης, αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα φύλλα είναι λαστιχένια.

τα φύλλα μαυρίζουν

όταν τα κύτταρα των ιστών διασπώνται Δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. και τα φύλλα πεθαίνουν αποτελεσματικά. καθώς και κοινά φυτά Τα νεκρά φύλλα θα αρχίσουν να σαπίζουν και να μαυρίζουν. Αυτή η διαδικασία ξεκινά συνήθως από τη μέση του φυτού. Η σήψη φτάνει στη βάση του φυτού και επηρεάζει όλα τα φύλλα.Στο σημείο αυτό το παχύφυτο μπορεί να έχει υποστεί επισκευές.

Μερικά φυτά έχουν σπασμένα και σπασμένα φύλλα.

Αν και τα περισσότερα παχύφυτα έχουν αφράτα φύλλα Αλλά μερικά παχύφυτα ανταποκρίνονται σε πολύ νερό με το να σχίζουν ή να ρίχνουν τα φύλλα τους. Αυτό συμβαίνει συχνά με τα μεγαλόφυλλα παχύφυτα, όπως τα παγάκια και τα λιθόπτερα.

το φυτό χύνεται

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι υπερβολικού ποτίσματος είναι η χυμώδης πτώση σας. Μπορεί να εκσπερματώσουν μόνα τους ή από την παραμικρή κίνηση ή άγγιγμα. Αν το δέντρο είναι βυθισμένο μαραμένα καφέ φύλλα θα πέσει από τη βάση του δέντρου Είναι εύκολο να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ των δύο καταστάσεων.

Πώς να αποκαταστήσετε την υγρασία από το υπερβολικό πότισμα

Σε αντίθεση με τις υποβρύχιες καταδύσεις Είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η υγρασία στην αρχική της κατάσταση μετά από υπερβολικό πνιγμό. γιατί υπέστη ζημιά η εσωτερική δομή του εργοστασίου Τα σπασμένα κύτταρα δεν μπορούν να επιδιορθωθούν μόνα τους Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το παχύφυτό σας είναι να μαδήσετε τα φύλλα και να πάρετε μοσχεύματα για να πολλαπλασιάσετε νέα φυτά.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μάθετε ποια φυτά έχετε. Μερικά φυτά πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα. Μερικά είδη πολλαπλασιάζονται από φύλλα. Να μαδήσω τα φύλλα να στρίψει από το στέλεχος Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό πηνίο και ότι ο άξονας ή η μύτη του άξονα είναι συνδεδεμένη. Για να κόψετε, κόψτε ένα κομμάτι σάρκας πάνω από το φύλλο στο κοτσάνι.

Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά παχύφυτα Εξετάστε το ενδεχόμενο πολλαπλασιασμού νέων φυτών.

Μπορείτε να φυτέψετε τα μοσχεύματα σε φρέσκο ​​χώμα ή να τοποθετήσετε τα φύλλα από πάνω. σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες Θα δείτε μια νέα μορφή τριαντάφυλλου. Και θα έχετε νέα παχύφυτα να φυτέψετε. Ποτίστε προσεκτικά και θα διαρκέσει περισσότερο.

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα στην αρχή.

Για να αποφευχθεί το πρόβλημα του νέου πολλαπλασιασμού των παχύφυτων από την περίσσεια νερού. Θα πρέπει να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα αρχικά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα φυτά εξελίχθηκαν για να ζουν σε ξηρά κλίματα και δεν χρειάζονται πολύ νερό για να ευδοκιμήσουν. Λίγο νερό μπορεί να βοηθήσει τα παχύφυτα να διαφέρουν από τα τροπικά φυτά.

Ποτίστε το παχύφυτό σας από καιρό σε καιρό.

Τα παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται μόνο όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως. Θα πρέπει να ποτίζετε το παχύφυτό σας κάθε 14 με 21 ημέρες, ανάλογα με την υγρασία στο σπίτι σας. Εάν νιώθετε ότι αυτό συμβαίνει πιο συχνά Μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος σας. Ψάξτε για σημάδια κάτω από το νερό, όπως καφέ φύλλα ή καουτσούκ και νερό.

αφού στεγνώσει τελείως η γη Ποτίστε τα φυτά κάθε 2-3 εβδομάδες.

Μουλιάστε τα παχύφυτα σας και στεγνώστε τα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μουλιάσει και να στεγνώσει τα παχύφυτα. Θα πρέπει να μουλιάζετε καλά το χώμα και να το αφήνετε να στεγνώσει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα.Καθώς το χώμα στεγνώνει, το παχύφυτο θα αναπτύξει ένα ισχυρό ριζικό σύστημα που θα απορροφά και θα αποθηκεύει περισσότερο νερό στον επόμενο κύκλο μουλιάσματος. Μην χρησιμοποιείτε μπουκάλι ψεκασμού κατά το πότισμα. Γιατί θα κάνει τις ρίζες να μεγαλώσουν.

Χρησιμοποιήστε το σωστό χώμα και γλάστρα.

Έτσι ώστε η μέθοδος εμποτισμού και στεγνώματος να λειτουργεί καλά. Το έδαφος πρέπει να στεγνώσει αρκετά γρήγορα, μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες. Έχοντας μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και καλά στραγγιζόμενο χώμα θα βοηθήσει το νερό να ρέει πιο γρήγορα μέσα από τη γλάστρα. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά ειδικά συστατικά για τα παχύφυτα για να δημιουργήσετε το τέλειο εδαφικό περιβάλλον για τα παχύφυτά σας.

Χρησιμοποιώντας χώμα και γλάστρες με επαρκή αποστράγγιση. Βοηθά στην πρόληψη του υπερβολικού ποτίσματος των παχύφυτων.

Τα σαρκικά όντα ζουν καλύτερα υπό παραμέληση. Επειδή μπορούν να ανακτήσουν από πολύ λίγο νερό. Είναι καλύτερα να τα κρατάτε κάτω από το νερό παρά να τα ποτίζετε υπερβολικά. Όταν πρόκειται για πότισμα Θα πρέπει πάντα να ποτίζετε από τη μία πλευρά πιο συχνά από την άλλη. Αυτά είναι φυτά της ερήμου που έχουν σχεδιαστεί για να επιβιώνουν σε περιόδους ξηρασίας.

Η σωστή φροντίδα οδηγεί σε χαρούμενα φυτά.

Τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος είναι εύκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, το παχύφυτό σας μπορεί να σαπίσει μέχρι να το παρατηρήσετε. Ποτίζετε συχνά τα φυτά σας. Και προσέχετε τα φύλλα για να γνωρίζετε την υγεία των φυτών σας. Να θυμάστε ότι το υποβρύχιο είναι πάντα καλύτερο από το υποβρύχιο. Κρατήστε το παχύφυτό σας και θα μεγαλώσει.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *