9 σημάδια ότι πρέπει να κόψετε το παχύφυτό σας

Πώς να επιλέξετε τη σωστή γλάστρα για τα παχύφυτά σας;

Η σάρκα σας μεγαλώνει σαν τρελή; Τι να κάνετε αν δείτε σημάδια αγωνίας στο παχύφυτό σας; Το να είσαι γονιός δέντρου είναι δύσκολο, ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, γι’ αυτό είμαι εδώ.

Σχεδόν δέκα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά με το αθώο δεντράκι σας! Πριν αρχίσετε να αισθάνεστε καταβεβλημένοι, δείτε εδώ 9 σημάδια που πρέπει να περιορίσετε τη λαιμαργία σας.

1. Παρατηρείτε ότι μερικά από τα χυμώδη φύλλα σας πεθαίνουν.

Παρατηρείτε ότι μερικά από τα χυμώδη φύλλα είναι αποχρωματισμένα ή μαραμένα. Δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς αυτή είναι μια πολύ εύκολη μέθοδος.

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως:

 • λήψη υπερβολικού ηλιακού φωτός
 • όχι αρκετό νερό
 • Λάθος!

Η προσπάθεια ελαχιστοποίησης των αιτιών θανάτου θα βοηθήσει το φυτό σας να παραμείνει υγιές στο μέλλον. Μπορεί να μετακινείται σε σκιερό μέρος ή να ποτίζει πιο συχνά!

Η αφαίρεση των νεκρών, σαρκωδών φύλλων είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ενός υγιούς φυτού.

ανεξάρτητα από την αιτία Εάν τα φύλλα του φυτού σας πεθάνουν Θα πρέπει να κόψετε τυχόν νεκρά φύλλα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένα φύλλα που πεθαίνουν είναι εντελώς φυσικά και τα παχύφυτα είναι αναμενόμενα. Με την πάροδο του χρόνου, μερικά από τα φύλλα πεθαίνουν και άλλα φυτρώνουν στη θέση τους. Γι’ αυτό αν παρατηρήσετε νεκρά φύλλα. Δεν πειράζει να το κόψεις!

2. Τα παχύφυτά σας δέχονται επίθεση από σήψη ριζών.

Έχετε κοιτάξει τις χυμώδεις ρίζες σας τελευταία; Μπορεί να παρατηρήσετε ότι είναι ελαφρώς πιο σκούρα από το συνηθισμένο. Σίγουρα δεν είναι καλό.

Μια κοινή αιτία σήψης των ριζών είναι το υπερβολικό πότισμα. Μπορεί να μην παρατηρήσετε καν ότι το κάνετε, και αν ναι, ποτέ δεν είναι αργά! Εάν εντοπίσετε νωρίς τη σήψη των ριζών Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μεταφύτευση με φρέσκο, ξηρό χώμα.

Εάν οι χυμώδεις ρίζες σας σαπίζουν Ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε τη μεταφύτευση μιας νέας γλάστρας.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε το παλιό και υγρό χώμα από τις ρίζες κατά τη μεταφύτευση. Αυτό θα δώσει στο Succulent σας μια καλύτερη ευκαιρία μάχης.

τυχερός για σένα ακόμα κι αν δεν προλάβεις Αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα! Τώρα είναι η ώρα να κόψετε τα κεφάλια των παχύφυτων σας και να αφαιρέσετε τυχόν σάπιες ρίζες Φυτέψτε τα «κεφάλια» του φυτού σε νέες γλάστρες και προσοχή με το νερό!

3. Το παχύφυτο στέλεχος σας είναι σπασμένο στη μία πλευρά.

Εάν το χυμώδες στέλεχος σας έχει σπάσει Αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου. προσπαθώντας να βρει την αιτία του προβλήματος Ο κορμός έχει σπάσει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μερικές φορές η φύση εμπλέκεται. Και μερικές φορές η βαρύτητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

Εάν τα χυμώδη στελέχη σας μαραθούν, κόψτε τα! Το καλύτερο πράγμα με τα παχύφυτα είναι η αναφύτευση! Αν ο κορμός είναι ακόμα ζωντανός Μπορείτε να ξαναφυτέψετε με νερό και χώμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι ρίζες θα αναπτυχθούν αργά. Πόσο ωραίο είναι αυτό;

4. Κάνε τον Θεό σου πολύ μεγάλο

Τα παχύφυτα χρησιμοποιούνται συχνά ως διακοσμητικά σπιτιού ή στην επιφάνεια εργασίας. Τι πρέπει να κάνω εάν το πέος μου είναι διευρυμένο;

Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί τα παχύφυτα μεγαλώνουν τόσο πολύ. Είναι στο άμεσο ηλιακό φως; Το πολύ ηλιακό φως ή νερό μπορεί να επηρεάσει τα φυτά. Προσπαθήστε λοιπόν να μετακομίσετε. αν βρίσκεται στη σκιά Το δέντρο θα κινηθεί και θα ισιώσει μόνο του.

Αν το παχύφυτό σας μεγαλώσει πολύ Κόψτε και πολλαπλασιάστε για να αναπτυχθούν νέα παχύφυτα.

Αν το παχύφυτό σας γίνεται πολύ μεγάλο με την πάροδο του χρόνου Δεν πειράζει να το κόψεις λίγο. Μετά το κλάδεμα κατά βούληση Μπορείτε να συλλέξετε κλαδιά και να τα μεγαλώσετε ξανά σε νέα δέντρα την καθορισμένη ώρα! οπότε μην ανησυχείς Κόψτε αυτό το δέντρο και μαζέψτε αυτά τα φύλλα και τα υπολείμματα!

5. Η σάρκα σας είναι σωματικά κατεστραμμένη.

Η φυσική βλάβη μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι… τα έντομα! Εάν το παχύφυτό σας έχει υποστεί σωματική βλάβη, πρέπει να είναι από:

 • άνεμος
 • άγρια ​​ζώα
 • έντομο
 • ανθρώπινη αλληλεπίδραση

Τα σφάλματα είναι ο μεγαλύτερος ένοχος σωματικής βλάβης σε αυτήν τη λίστα. Τα παράσιτα που συνήθως επηρεάζουν τα παχύφυτα περιλαμβάνουν αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης και μύκητες. Οι αρουραίοι, οι βόες και οι σκίουροι είναι γνωστό ότι επισκέπτονται αυτά τα φυτά και σε εξωτερικούς χώρους.

Εάν το παχύφυτό σας έχει έντομα Δοκιμάστε να επαναφυτεύσετε με νέο χώμα και να το μεταφέρετε.Ξίδι, χλωρίνη και σπρέι μέντας μπορούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα. τυχερός για σένα Τα σπασμένα καλώδια δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

6. Το φυτό σας είναι στρεσαρισμένο. και εσείς

Είναι το φυτό σας υπό πίεση; Το άγχος έχει όλα τα σχήματα και μεγέθη, το ξέρουμε όλοι, αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Τα φυτά υπό πίεση είναι φυσιολογικά και φυσικά και συχνά διορθώνονται εύκολα.

Το άγχος μπορεί να προέλθει από διαφορετικές πηγές στα φυτά, αλλά τις περισσότερες Η υψηλή πίεση σχετίζεται με τη θερμοκρασία του φυτού.Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας είναι στους 60-80 βαθμούς Φαρενάιτ. Οι κρύες θερμοκρασίες είναι γνωστό ότι καταπονούν όλα τα φυτά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τη θερμοκρασία στη σωστή θερμοκρασία.

Το άγχος μπορεί επίσης να προέλθει από το περιβάλλον.Το να μπλέξεις πολύ με τα παχύφυτά σου μπορεί να είναι επικίνδυνο. πάρα πολύ άγγιγμα και κόψιμο, και Η περιττή κάμψη μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον το φυτό σας.

Σταματήστε να ασχολείστε πολύ με τα παχύφυτά σας και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας παραμένουν σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας και τα φυτά σας ήρεμα και χαλαρά.

7. Η ηβική σας περιοχή είναι τεντωμένη.

Είναι φυσιολογικό τα παχύφυτα να είναι μακριά. Γιατί τα περισσότερα από αυτά ανατρέφονται στη σκιά. Έτσι λαχταρούν για το φως και προσπαθούν να τεντωθούν προς το φως. Αυτό σας δίνει ένα πονηρά μακρύ και ψηλό παχύφυτο.

Μπορεί να παρατηρήσετε:

 • ανοιχτόχρωμα φύλλα
 • Στο φυτό εμφανίζονται συνήθως μικρότερα φύλλα.
 • αυξήστε το χώρο μεταξύ των φύλλων
 • εργοστασιακή αψίδα

Αυτό είναι σημάδι ότι το παχύφυτό σας είναι μακρύ. Αν και τα δέντρα είναι λυγισμένα και αναζητούν φυσικές πηγές φωτός. Δεν μας αρέσει σε όλους η εμφάνισή του.

Είναι μια χαρά να κόψεις το κεφάλι από τη μακριά σου μπριζόλα. Κόψτε το κεφάλι του φυτού και ξεκινήστε από την αρχή. Κλαδέψτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και προσπαθήστε να μετακινήσετε το φυτό σε μια περιοχή με λίγο ηλιακό φως για να μην ξανασυμβεί.

8. Η παχουλή κεραία σου μεγαλώνει και μοιάζει με εξωγήινο.

Αναρωτιέστε τι μοιάζει με μια μακριά κεραία; Από πού στον κόσμο προήλθε αυτό; Σίγουρα δεν είστε μόνοι. Οι κεραίες εμφανίζονται για διάφορους λόγους, όπως το δέντρο σας να είναι ψηλό. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό σας εργάζεται σκληρότερα για να πάρει το φως του ήλιου.

Φυτά Ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται το φως του ήλιου για να επιβιώσουν. Εάν δεν υπάρχει ηλιακό φως στο δωμάτιο Το παχύφυτό σας θα λυγίσει, θα στρίψει και θα φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται προσπαθώντας να πάρει λίγο ηλιακό φως. Κόψτε τις κεραίες και ναι, ακόμα και αυτό το μέρος θα μεγαλώσει καινούργια!

9. Θέλετε μια δωρεάν μπριζόλα.

Αν θέλετε ένα δωρεάν παχύφυτο και το έχετε ήδη. (ή ξέρεις ότι κάποιος το κάνει), είσαι τυχερός! Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι φυσικό να κόψετε το παχύ κεφάλι, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να κόψετε το κεφάλι ενός δέντρου!

Κλαδεύοντας τα παχύφυτά σας Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά και να αποκτήσετε νέα παχύφυτα δωρεάν.

Ίσως θέλετε μια δεύτερη μπριζόλα ή θέλετε έναν φίλο. Ίσως μεγαλώνετε έναν στρατό από παχύφυτα και θέλετε χιλιάδες! Ωστόσο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε το κεφάλι του παχουλή. Απλώς κόψτε το κεφάλι του ή κόψτε τα κλαδιά/φύλλα και τοποθετήστε το σε φρέσκο ​​χώμα και νερό για να δημιουργήσετε ένα νέο χυμώδες μωρό!

είτε σου αρέσει είτε όχι Το να κόψετε τα παχύφυτα δεν είναι το τέλος της ζωής. Παρακολουθώντας τα παχύφυτα να μεγαλώνουν Οι καιροί είναι όμορφοι Και αυτό είναι το καλύτερο μέρος για τα φυτά.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *