Alocasia Stingray Care: Πώς να φροντίσετε το μωρό σας Ray Plant

Οδηγός φροντίδας Alocasia Stingray

Το Alocasia Stingray είναι ένα εξωτικό φυτό ιθαγενές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό το όμορφο, καταπράσινο φυτό φημίζεται για τα μεγάλα φύλλα του και τους μακρούς ανάποδους μίσχους του. που θυμίζει τσιγκούνα Έτσι, το φυτό σίγουρα ανταποκρίνεται στο όνομά του.

Alocasia Stingray Care Guide

Alocasia Γνωστό και ως τσούχτρα με αυτιά ελέφαντα, αυτό το Alocasia γίνεται δημοφιλές στους λάτρεις των φυτών.

Αυτό οφείλεται σε ένα ασυνήθιστο και σπάνιο φυτό. Επίσης δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Αν και το Alocasia Stingrays είναι εύκολο να αναπτυχθούν φυτά. Είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία και την υγρασία.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του Alocasia για να διασφαλίσετε ότι η ακτίνα του μωρού σας μεγαλώνει υγιή.

Έδαφος για την καλλιέργεια των αλοκασίων σας

Το πρώτο βήμα στη φροντίδα του Alocasia Stingray σας είναι ένα σωστό μείγμα εδάφους.Όπως και άλλα Alocasia, αυτό το φυτό αναπτύσσεται φυσικά σε υγρά δάση σε όλη την Ασία. Επομένως, του αρέσει να μιμείται αυτές τις συνθήκες στο σπίτι.

Το υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος αναμεμειγμένο με οργανική ύλη είναι το ιδανικό. Επειδή τέτοια εδάφη ανταποκρίνονται καλύτερα στα χαρακτηριστικά του φυσικού οικοτόπου του εδάφους.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος διατηρεί κάποια υγρασία και θρεπτικά συστατικά χωρίς να βραχεί ή να μουσκέψει.

Συμβουλές περιποίησης Alocasia Stingray

Τα φυτά αλοκασίας είναι όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν απαιτούν πολλή περιποίηση ή προσοχή. με κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας Αυτά τα όμορφα τσουρέκια είναι σίγουρο ότι θα ευδοκιμήσουν.

Παρακάτω είναι μια επισκόπηση των βασικών συμβουλών φροντίδας των φυτών αλοκασίας.

Απαιτήσεις φωτός των Alocasia Stingrays

Οι αλοκάσιοι προτιμούν το έντονο αλλά έμμεσο φως. Για βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης στο βόρειο ημισφαίριο. Τοποθετήστε το φυτό κοντά σε ένα φωτεινό ανατολικό ή νότιο παράθυρο.

Φροντίστε να φιλτράρετε το ηλιακό φως που εισέρχεται από ένα παράθυρο ή λίγα μέτρα μακριά.

Εάν τα αυτιά του ελέφαντα σας είναι έξω Βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά του ελέφαντα σας προστατεύονται από τον μεσημεριανό ήλιο.Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δώσετε στα φυτά σας περίπου μία ώρα απευθείας ηλιακό φως την ημέρα. που δεν είναι πολύ σκληρό

Σε αυτήν την περίπτωση, το πρωινό φως του ήλιου είναι καλύτερο κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει στην ανατολή.

Alocasia Stingray

Προσέξτε όταν μετακινείτε την αλοκάσια από περιοχή με χαμηλό φωτισμό σε φωτεινό σημείο.

Αυτό πρέπει να γίνεται περιοδικά για να επιτρέπεται στα φυτά να προσαρμόζονται. Οι ξαφνικές κινήσεις μπορεί να τρομάξουν την Αλοκασία και να την αναστατώσουν.

Θερμοκρασιακές απαιτήσεις των αλοκασίων τσούχτρες

Τα τσούχτρα της αλοκασίας ευδοκιμούν σε ζεστές, άνετες συνθήκες. Κάντε την άνοιξη και το καλοκαίρι τις αγαπημένες τους εποχές.

Δεν μου αρέσουν τα κρύα μέρη, δεν μου αρέσει να βρίσκεστε σε ξηρούς χώρους ή κοντά σε κλιματιστικά. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για αυτό το φυτό είναι μεταξύ 18ºC (64,4ºF) και 22ºC (71,6ºF).

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα έχουν θετική επίδραση στη διάρροια σας.

Αν κάνει πολύ ζέστη, τα φύλλα θα κυρτώσουν, θα στεγνώσουν και θα σχηματίσουν τραγανές άκρες, γνωστές ως ζαρωμένα φύλλα, Από την άλλη, αν κάνει πολύ κρύο, τα φύλλα θα πέσουν και θα κιτρινίσουν.

Alocasia Stingray Humidity

Στα φυτά της αλοκασίας αρέσουν τα υγρά μέρη.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε υγρασία στα φυτά σας.

Αρχικά, τοποθετήστε την αλοκάσια σας σε ένα δίσκο με βότσαλο 1 ίντσας. Το νερό που εξατμίζεται από τον δίσκο προσθέτει υγρασία στο φυτό σας.

Ή μπορείτε να τοποθετήσετε το Alocasia στο μπάνιο καθώς η υγρασία τείνει να είναι υψηλή. Άλλες αποτελεσματικές μέθοδοι περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός υγραντήρα ή την ομαδοποίηση του με άλλα φυτά.

όπως κι αν αποφασίσεις Τα φυτά σας θα είναι χαρούμενα.

Υδάτινες Απαιτήσεις του Alocasia Stingrays

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (Άνοιξη και καλοκαίρι) Είναι σημαντικό να ποτίζετε τακτικά την αλοκάσια.

Ωστόσο, το χειμώνα Τα φυτά δεν χρειάζονται πολύ νερό. Επομένως, καλό είναι να ελαχιστοποιήσετε το πότισμα. νερό τακτικά αλλά όσο χρειάζεται

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να ποτίζετε τις ακτίνες σας μόνο όταν η επάνω επιφάνεια είναι στεγνή. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίξτε το νερό μέσα από την οπή αποστράγγισης μέχρι να φύγει η περίσσεια. Κάνετε αυτό μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Alocasia Stingray Plant

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το έδαφος υγρό, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος δεν είναι μουσκεμένο ή μουσκεμένο. γιατί μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών

Γονιμοποίηση του αλόκασιου τσίγκι

Οι αλοκάσιοι μεγαλώνουν έντονα από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Αυτή την εποχή που το φυτό βρίσκεται τέλεια σε φωτεινό και ζεστό περιβάλλον. θα δυναμώσει

Συνιστάται η χρήση κομπόστ καλής ποιότητας για την υποστήριξη της ανάπτυξης.

Οι αλοκασίες με μιμούλια χρειάζονται λίπασμα για όλες τις χρήσεις ή υγρό λίπασμα. Ένα καλό υδατοδιαλυτό λίπασμα είναι μια φόρμουλα 10-10-10.

στη σίτιση της αλοκασίας Ξύστε την κορυφή ή δύο ίντσες χώματος και θάψτε το κομπόστ. Προσέξτε να μην αγγίξετε τις ρίζες του φυτού ενώ το κάνετε.

Ταΐστε την αλοκασία σας κάθε δύο εβδομάδες από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Τώρα, σταματήστε να ταΐζετε το φυτό σας και ξεκινήστε ξανά την επόμενη άνοιξη.

Πολλαπλασιασμός της Αλοκασίας Stingrays

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πολλαπλασιάσετε τα αυτιά των ελεφάντων σας. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να χωρίσετε τα ριζώματα. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να διαδώσετε το Alocasia Stingray σας.

 1. Αφαιρέστε απαλά το φυτό από τη γλάστρα του και ξεπλύνετε τις ρίζες για να αφαιρέσετε το υπερβολικό χώμα. με αυτόν τον τρόπο Θα παρατηρήσετε πολλές μετατοπίσεις και συστάδες. Αφήστε τις ρίζες να στεγνώσουν για λίγο.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, αποστειρωμένο μαχαίρι ή λεπίδα για να διαχωρίσετε τα ριζώματα. Φοράτε προστατευτικά γάντια καθώς η αλοκασία είναι τοξική και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια ή το στόμα σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, ζάλη, ναυτία, διάρροια και λιποθυμία.
 3. Τοποθετήστε κάθε offset στη δική του γλάστρα με πλούσιο χώμα και νερό. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στραγγίζει καλά και παραμένει υγρό χωρίς υπερβολικό πότισμα για μερικές εβδομάδες.
 4. Φυτέψτε το αρχικό φυτό και ποτίστε καλά. Στις επόμενες ενότητες, θα εξηγήσουμε πώς να μετακινήσετε το Alocasia Stingray σας.

Είναι καλύτερο να πολλαπλασιάσετε την αλοκασία σας κάθε άνοιξη ή καλοκαίρι. γιατί θα δυναμώσει

Επαναφέροντας το Alocasia Stingray

Αρχικά, πώς ξέρετε πότε να ξαναφυτέψετε ένα φυτό αλοκασίας; Ευτυχώς, τα συμπτώματα είναι πολύ εμφανή και περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Οι ρίζες είναι ορατές στην επιφάνεια του εδάφους.
 • Οι ρίζες θα αναπτυχθούν από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας.
 • Τα φυτά μαραίνονται κατά το πότισμα.
 • Στην επιφάνεια του εδάφους σχηματίστηκαν κρύσταλλοι αλατιού.
 • Η ανάπτυξη των φυτών μειώνεται.

Μια άλλη μέθοδος είναι να ελέγξετε πόσο χώμα υπάρχει γύρω από τις ρίζες σύροντας ελαφρά τη ρίζα από τη γλάστρα. Αν υπάρχουν περισσότερες ρίζες από το έδαφος Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε ξανά.

Φροντίδα Alocasia Stingrays

κατά τη μεταφύτευση γλάστρες αλοκασίας Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο που είναι τουλάχιστον 2 ίντσες μεγαλύτερο από το τρέχον σας. Συνιστάται ένα μη πορώδες πλαστικό δοχείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κεραμικές ή μη γυάλινες γλάστρες από τερακότα τείνουν να αντλούν υγρασία από το έδαφος.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. Εάν χρησιμοποιείτε χρησιμοποιημένα δοχεία Ξεπλύνετε με χλωρίνη 10% και ξεπλύνετε καλά με νερό πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Είναι σημαντικό να ποτίζετε τα φυτά σας μία ώρα πριν τη φύτευση για να διατηρούνται υγρές οι ρίζες και τα φύλλα. στην αρχή Τοποθετήστε τη σχάρα πάνω από την οπή αποστράγγισης της νέας δεξαμενής και αρχίστε να τη γεμίζετε με χώμα.

Καλύψτε το κάτω τρίτο αυτού του πήλινου δοχείου.

Βγάλτε το φυτό από την αρχική του γλάστρα και επιθεωρήστε τις ρίζες του. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες δεν είναι μπερδεμένες. αν είναι πολύ μπερδεμένα για να χωριστούν Κόβουμε με αποστειρωμένο μαχαίρι ή λεπίδα.

Τώρα ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε την αλοκασία σας στο νέο σας σπίτι. Σημειώστε ότι τα φυτά σε γλάστρες πρέπει να φυτεύονται στο ίδιο βάθος όπως στα αρχικά τους δοχεία.

Επίσης, το επίπεδο του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 ίντσα κάτω από την άκρη της γλάστρας.

όταν τοποθετείτε αλοκασία σε νέα γλάστρα Συνεχίστε να προσθέτετε χώμα κάτω από τη ρίζα μέχρι να γίνει επίπεδο και επίπεδο. Συνεχίστε να προσθέτετε χώμα μέχρι να καλυφθεί πλήρως η ρίζα. τέλος χολή

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα μεταφύτευσης του τσιμπούρι Alocasia σας, συνιστάται η μεταφύτευση νεότερων φυτών κάθε 6 μήνες.

Ωστόσο, τα περισσότερα χρειάζονται επαναφύτευση μόνο κάθε 2-3 χρόνια.Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα.

Κλάδεμα και κλάδεμα Alocasia Stingrays

Πριν το κλάδεμα ή το κλάδεμα της αλοκασίας Δώστε του αρκετό χρόνο για να δείξει σημάδια ζημιάς.

Αυτά τα φυτά είναι αειθαλή σε θερμά κλίματα, ωστόσο, τα φύλλα και οι μίσχοι θα κιτρινίσουν και θα πέσουν εάν επιμείνει ο κρύος καιρός.

Επιπλέον, ο κρύος καιρός μπορεί να αποδυναμώσει τους μίσχους της αλοκασίας.

Εάν υπάρχουν σημάδια βλάβης Ήρθε η ώρα να κλαδέψουμε την αλοκασία. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κλαδέψετε ή να κλαδέψετε το φυτό σας:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή λεπίδα και φορέστε προστατευτικά γάντια.
 2. Ελέγξτε για κατεστραμμένα φύλλα και μίσχους.
 3. Κόψτε τους σαρκώδεις μίσχους στη βάση των κατεστραμμένων ή κιτρινισμένων φύλλων.
 4. Κάντε απαλά μια τομή σε σχήμα U στον μίσχο. βοηθά στη νέα ανάπτυξη
 5. Κατά το κόψιμο, παρατηρήστε τα φύλλα για ελαφρά ζημιά ή αποχρωματισμό. Ακολουθήστε το φυσικό σχήμα του φύλλου και αφαιρέστε τις κηλίδες.

Alocasia Stingrays: Κοινά προβλήματα

Ακόμα κι αν φροντίζετε σωστά το τσιμπούκι Alocasia σας, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το φυτό σας και πώς να τα διορθώσετε.

έντομο

Υπάρχουν πολλά παράσιτα που μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη του τσιμπουριού Alocasia σας.Τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα βρίσκονται συνήθως σε αυτά τα φυτά.

Το άκαρι της αράχνης είναι ένα πολύ ορατό πλάσμα που είναι δύσκολο να το δεις με την πρώτη ματιά. Οι αλευρώδεις κοριοί είναι λευκού χρώματος και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα φυτά σας εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Κοιτάξτε τα φύλλα της αλοκασίας και στις δύο πλευρές και στη μέση για να διαπιστώσετε εάν ζουν εξωγήινοι.

Ας κάνουμε μερικά απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα στο Alocasia Stingray:

 1. Διαχωρίστε τα φυτά αλοκασίας από άλλα φυτά για να αποτρέψετε περαιτέρω εξάπλωση.
 2. Πλύνετε τα φύλλα αλοκασίας και τους δύο μίσχους με σαπουνόνερο ή σαπούνι πιάτων.
 3. Πλύνετε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας αραιωμένο λάδι neem και ψεκάστε την με καθαρό νερό.
 4. Σκουπίστε τα φύλλα με ένα καθαρό πανί.
 5. Μετά από μερικά λεπτά Θολώστε την αλοκάσια για να προσθέσετε υγρασία. Βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από τα ακάρεα της αράχνης. Αυτό συμβαίνει γιατί γενικά τους αρέσει ο ξηρός αέρας.

Οι αλοκασίες είναι πεσμένα φύλλα.

καθώς και πολλά φυτά Υπάρχουν πολλές αιτίες για τον μαρασμό. Βύθιση, έλλειψη φωτός και υπερβολική ζέστη ή χαμηλές θερμοκρασίες

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι κακό για την αλοκασία καθώς προκαλεί σήψη των ριζών. που εμποδίζει τα φυτά να απορροφήσουν το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται

Επιπλέον, η αποβολή των φύλλων, το μουσκεμένο χώμα, τα κίτρινα φύλλα, η σάπια μυρωδιά και οι καφέ κηλίδες είναι κοινά συμπτώματα υπερβολικού ποτίσματος.

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας βρίσκεται σε γλάστρα με αρκετές οπές αποστράγγισης στον πάτο για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Επιπλέον, ελέγξτε την ικανότητα αποστράγγισης του εδάφους. Το σωστό μείγμα εδάφους θα βοηθήσει την αλοκάσια σας να αναπτυχθεί άφθονη.

υποβρύχιος

Η βύθιση είναι εξίσου επιζήμια για τα τσιμπούκια Alocasia όσο και για το υπερβολικό πότισμα. Τα φύλλα του φυτού συχνά αρχίζουν να γίνονται καφέ και τραγανά.

για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Φροντίστε να ποτίζετε την αλοκάσια σας κάθε φορά που το φυτόχωμα αισθάνεται ξηρό. Εξασφαλίστε επαρκή υγρασία με ομίχλη ανάμεσα στα ποτίσματα.

έλλειψη φωτός

Η τελική αιτία του μαρασμού των φύλλων είναι η έλλειψη φωτός Οι ακτίνες της αλοκασίας απαιτούν έντονο, έμμεσο ή φιλτραρισμένο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν σωστά.

Όταν τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό φως Δεν θα λάβει την ενέργεια που χρειάζεται για να παράγει τη δική του τροφή. Αυτό οδήγησε τελικά σε λιμό.

για να αποτραπεί αυτό Βεβαιωθείτε ότι το Alocasia Stingray σας βρίσκεται σε ηλιόλουστη περιοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φως για να αντισταθμίσετε την έλλειψη φυσικού φωτός.

Τα φύλλα της αλοκασίας κιτρινίζουν

Το ίδιο ισχύει και για το πρόβλημα της ανάρτησης. Τα φύλλα του τσιμπούρι Alocasia σας μπορεί να κιτρινίσουν από το υπερβολικό πότισμα ή το να είναι κάτω από το νερό.

Το υπερβολικό πότισμα θα οδηγήσει σε μουσκεμένο έδαφος και σήψη των ριζών. Αυτό μπορεί να κάνει τα φύλλα του φυτού σας να κιτρινίσουν. Έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τα υποβρύχια φύλλα.

Μια άλλη κοινή αιτία των κίτρινων φύλλων είναι οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Θα έχει χλωρωτική φύση.

όταν προσπαθείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Ας ξεκινήσουμε με τον εντοπισμό της βασικής αιτίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση και να επαναφέρετε τα φυτά σας στην πλούσια κατάστασή τους.

Αυτή η διόρθωση είναι παρόμοια με τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για τα πεσμένα φύλλα.

Αλοκασία, καστανή στίγγα

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Alocasia Stingray είναι η καφέ κηλίδωση.

συχνά ονομάζεται σκουριά Αυτά μπορούν να εμφανιστούν τόσο κάτω όσο και πάνω από το φυτό σας. Μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε μυκητιακή ασθένεια, επομένως είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από αυτήν το συντομότερο δυνατό.

για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Αφαιρέστε τυχόν σκουριασμένο φύλλωμα. Μετά από αυτό, εφαρμόστε ένα μυκητοκτόνο για να αποτρέψετε την εξάπλωση του προβλήματος. Τέλος, αποφύγετε να ποτίζετε υπερβολικά τα τσιμπούκια σας.

Ασθένειες της Αλοκασίας Stingrays

Η αλοκασία είναι ευαίσθητη σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του τσιγγουνιού, του βοτρύτη, της σήψης των ριζών και της κηλίδας των φύλλων.

Αυτά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο φυτό σας. Επομένως, η αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων είναι πολύ σημαντική.

Beautretis

Ο βοτρύτης είναι μια ασθένεια που προσβάλλει τα φύλλα.Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μικροσκοπικές κίτρινες κηλίδες. ή ουλές στα φύλλα Μούχλα μπορεί να σχηματιστεί στο έδαφος ως αποτέλεσμα πεσμένων συντριμμιών.

Ο βοτρύτης εμφανίζεται λόγω κακής κυκλοφορίας, έλλειψης φωτός και υψηλής υγρασίας. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι για να κόψετε την αλοκασία.
 2. Αφαιρέστε τα πεσμένα υπολείμματα από την επιφάνεια του εδάφους για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας.
 3. Πλύνετε απαλά την αλοκάσια σας για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη ή υπολείμματα.
 4. Ψεκάστε τα φύλλα με μυκητοκτόνο.
 5. Απομονώστε τα φυτά σας από ασφαλή τοποθεσία για μια εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι η θέση του δέντρου είναι μακριά από άλλα δέντρα. καλά φωτισμένο και δεν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως

σήψη των ριζών

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες της σήψης των ριζών: το υπερβολικό πότισμα και η μούχλα στο έδαφος.

Το υπερβολικό πότισμα θα κάνει το έδαφος να παραμείνει στο έδαφος περισσότερο. βρέξτε το χώμα Οι αιτίες της υπερχείλισης περιλαμβάνουν την έλλειψη φωτισμού και εξαερισμού. συμπεριλαμβανομένων ανεπαρκών οπών αποστράγγισης

Από την άλλη, η μούχλα αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται σε σταθερές υγρές συνθήκες. και επιτίθενται στις ρίζες προκαλώντας σήψη

Εάν το Alocasia Stingray σας έχει σήψη ριζών Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Αφαιρέστε απαλά το φυτό αλοκασία από το έδαφος και πλύνετε τις ρίζες του.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή μαχαίρι για να κόψετε το προσβεβλημένο μέρος της ρίζας.
 3. Αφαιρέστε το παλιό μολυσμένο χώμα.
 4. Πλύνετε την αλοκάσια με 5-10% αραιωμένο λευκαντικό.
 5. Βουτήξτε τις υγιείς ρίζες στο μυκητοκτόνο διάλυμα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα μούχλας.
 6. Αντιγράψτε το φυτό σας όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει επαρκή αεροστεγανότητα και ικανότητα αποστράγγισης.
 7. για να μην αγχωθούν οι ρίζες Μην ταΐζετε μέχρι να αναρρώσει πλήρως το φυτό.

Ασθένεια κηλίδας στα φύλλα

Η κηλίδα στα φύλλα είναι εύκολο να διαγνωστεί καθώς εμφανίζονται κίτρινες, καφέ ή πορτοκαλί κηλίδες στα φύλλα. Εμφανίζεται λόγω κακής κυκλοφορίας αέρα από υψηλή θερμοκρασία και υψηλή υγρασία. Το ίδιο ισχύει για το υπερβολικό πότισμα και την παραμελημένη σήψη των ριζών.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για τη θεραπεία της νόσου των κηλίδων στα φύλλα:

 1. Βρείτε τα πιο επηρεασμένα φύλλα και κόψτε τα. Αφαιρέστε τα πεσμένα υπολείμματα από την επιφάνεια του εδάφους.
 2. Πλύνετε απαλά το φυτό με νερό.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο που περιέχει χλωροταλόνη.
 4. Πλένετε τακτικά την αλοκάσια για να αφαιρέσετε τη σκόνη για να επιτρέψετε τη διέλευση του αέρα.

Αλοκασία, μαύρο τσιγκούνι

Οι λεπτοί μαύροι μίσχοι προκαλούνται από τη σήψη των ριζών. Όπως και η σήψη των ριζών, προκαλείται από υπερβολικό πότισμα. Εάν η βλάβη της ρίζας είναι πολύ σοβαρή Η αλοκασία μπορεί να αντιμετωπιστεί με επανασπορά εάν παραμείνουν μερικές δυνατές, λευκές και υγιείς ρίζες.

Αναπαράγετε το Alocasia Stingray όπως αναφέρθηκε στο σημείο που αναφέρθηκε προηγουμένως. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να κόψετε τις καφέ και λεπτές ρίζες με ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή λεπίδα. απομένουν μόνο γερές ρίζες Ελέγξτε τον αριθμό των οπών αποστράγγισης. Ικανότητα αποστράγγισης εδάφους και αερισμός

Alocasia Stingray Staining

Αν και το τσιμπούκι Alocasia παραλείπει την περίοδο του λήθαργου, Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τα σημάδια ότι το φυτό σας πεθαίνει περιλαμβάνουν μαραμένα και σχεδόν νεκρά φύλλα. Εάν έχετε αμφιβολίες, μην φοβάστε. Μπορείτε να βοηθήσετε την Αλοκασία σας κάνοντας ένα από τα παρακάτω:

 1. Ελέγξτε για παράσιτα και αφαιρέστε τα.
 2. Βεβαιωθείτε ότι παίρνουν τη σωστή ποσότητα νερού.
 3. Ξεσκονίστε το Alocasia Stingray.
 4. Ελέγξτε και διατηρήστε την κατάλληλη υγρασία.
 5. Βεβαιωθείτε ότι το Alocasia σας παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός.

Συχνές Ερωτήσεις Alocasia Stingrays

Τώρα που ξέρετε για τη φροντίδα του Alocasia, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Για περισσότερες πληροφορίες Ακολουθούν απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Είναι τα Alocasia Stingrays δηλητηριώδη;

Τα φυτά αλοκασίας είναι ιδιαίτερα τοξικά λόγω της παρουσίας αδιάλυτων κρυστάλλων οξαλικού. Εάν οι άνθρωποι μασήσουν ή δαγκώσουν τα φύλλα του φυτού Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή στο στόμα και στο γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή των ανώτερων αεραγωγών. δυσκολεύουν την αναπνοή

Τα κατοικίδια μπορεί να εμφανίσουν παρόμοια συμπτώματα. που περιγράφεται παρακάτω. για ασφάλεια Βεβαιωθείτε ότι το Alocasia Stingray διατηρείται μακριά από κατοικίδια και παιδιά. Καλέστε το γιατρό ή τον κτηνίατρό σας εάν κάποιος ή ένα φυτό καταπιεί φυτικά δηλητήρια.

Αλοκασία και γάτες: δηλητηριώδη ή όχι;

Το φυτό περιέχει οξαλικό ασβέστιο, το οποίο είναι επικίνδυνο για τους φίλους των αιλουροειδών μας. Αυτό περιλαμβάνει φλεγμονή του στόματος, του λαιμού, του στομάχου, του οισοφάγου, των ματιών και της γλώσσας.

Όταν μπει στα μάτια, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Ναυτία, έμετος, υπερβολική σιελόρροια και η απώλεια της όρεξης είναι άλλα κοινά συμπτώματα.

Εάν η γάτα σας παρουσιάζει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο.

Είναι τα Alocasia Stingrays δηλητηριώδη για τους σκύλους;

ακριβώς όπως μια γάτα Οι τοξίνες στα Alocasia Stingrays μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον σκύλο σας. Εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των αεραγωγών. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή. Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη, κοιλιακό άλγος, διάρροια, υπερβολική σιελόρροια, πόνο στα μάτια και δυσκολία στην κατάποση.

Εάν ο σκύλος σας έρθει σε επαφή με το φυτό, ξεπλύνετε το στόμα, το πρόσωπο και τα μάτια του με δροσερό νερό. αφού το κάνετε αυτό Πηγαίνετε κατευθείαν στον κτηνίατρο.

Τελικές σκέψεις: Είναι τα Alocasia Stingrays ένα καλό φυτό σε γλάστρα;

Το Alocasia Stingray είναι ένα κομψό και σπάνιο καλλωπιστικό φυτό που απαιτεί μικρή έως μέτρια συντήρηση. Επιπλέον, το γυαλιστερό πράσινο χρώμα προσθέτει μια υπέροχη αισθητική και θα κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται όμορφο.

Διαθέτει επίσης φυσικό σύστημα φιλτραρίσματος. Προσθέστε μια κομψή και κομψή ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο. ειδικά Φιλτράρει τα χημικά αέρια και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους από τα έπιπλά σας.

Αλλα οφέλη Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του φυτού είναι τα υποσυνείδητα αποτελέσματα που οδηγούν σε βελτιώσεις στη διάθεση, την ευτυχία και την ψυχική ηρεμία. Τέλος, το να έχετε Alocasia Stingrays σίγουρα θα φωτίσει το σπίτι και τη μέρα σας.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *