Etiolation σε Fiddle Leaf Figs: Why Fiddles Get Leggy

Etiolation σε Fiddle Leaf Figs: Why Fiddles Get Leggy

Τα φύλλα συκής σας είναι «πόδια»; Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα παλιά και τα νέα φύλλα. Ή μήπως υπάρχει κοίλο κενό στελέχους; Αυτό είναι γνωστό ως αιτιολίωση, η οποία εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει αρκετό φως στα ανθοφόρα φυτά.

Ας μιλήσουμε για προσβολές σε φύλλα βιολιού. Πώς να αποτρέψετε Και τι πρέπει να κάνετε εάν βλέπετε ήδη σημαντικό διάκενο στο βιολί σας.

Τι είναι το Internodal Spacing;

Πρώτα, ένα σύντομο μάθημα λεξιλογίου. Ποια ακριβώς είναι η εσωτερική απόσταση;

Ακούγεται κάπως έτσι: ο χώρος ανάμεσα στις άκρες των δέντρων. όταν το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως Η ραφή θα διευρυνθεί και το φυτό θα αρχίσει να έχει «πόδια».

γενικά Είναι επιθυμητό τα φυτά να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ των κόμβων, ώστε να αναπτύσσονται με μεγάλο αριθμό φύλλων και δυνατούς μίσχους. Τα φυτά που απέχουν μεταξύ τους έχουν αδύναμους μίσχους. όλο και μικρότερα φύλλα και καλλιέργειες που παράγουν χαμηλές αποδόσεις

Ας μιλήσουμε για προσβολές σε φύλλα βιολιού.  Πώς να αποτρέψετε  Και τι πρέπει να κάνετε εάν βλέπετε ήδη σημαντικό διάκενο στο βιολί σας.
φωτογραφία του φύλλου βιολιού

Τι είναι η αιτιολογία στο βιολί των φύλλων και πώς να την αποτρέψετε;

Επόμενη στάση στην ξενάγηση βοτανικής ορολογίας: αιτιολογία.

Ο όρος «αιτιολίωση» περιγράφει την κατάσταση που συμβαίνει όταν ένα φυτό δεν λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως και αρχίζει να «φθάνει» στο φως αναπτύσσοντας προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης πηγής φωτός και δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα νέα φύλλα είναι μικρότερα από τα παλιά και οι μίσχοι γίνονται αδύναμοι και ωχροί.

Πώς θα αποτρέψετε αυτό να συμβεί με το σύκο του φύλλου σας; παρέχοντας πολύ φως

Στο Fiddle αρέσουν τα τροπικά φυτά και το φως. Και αν δεν εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, θα «φτάσουν» στα πόδια τους για μια πηγή φωτός.

Οι καλύτερες συνθήκες φωτισμού για ένα φύλλο βιολιού Εικ

Το καλύτερο μέρος για ένα φύλλο σύκου είναι ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό που δέχεται άμεσο πρωινό φως και έντονο ηλιακό φως όλη την ημέρα. Τα παράθυρα που βλέπουν δυτικά ή νότια θα λειτουργούν επίσης. Εάν τοποθετηθεί μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον απογευματινό και απογευματινό ήλιο. ή εάν χρησιμοποιείτε λεπτές κουρτίνες για να φιλτράρετε το φως

Ωστόσο, το βιολί σας μπορεί να προσαρμοστεί στο ηλιακό φως, κάτι που είναι καλό για τα φυτά σας. Μετά από όλα, ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες συνθήκες στην άγρια ​​φύση!

Εάν έχετε μόνο παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό Ή αν τα παράθυρά σας είναι μικρά ή είναι φραγμένα από φυτά ή μια τέντα. Μπορεί να χρειαστείτε φώτα ανάπτυξης πλήρους φάσματος για τουλάχιστον μερικές ώρες την ημέρα για να διατηρήσετε το βιολί σας υγιές και συμπαγές.

Ένας εύκολος και ενδιαφέρον τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τοποθετήσετε τη λάμπα σε ένα μέρος με σταθερό φως, όπως μια λάμπα ή έναν πολυέλαιο.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για περισσότερες συμβουλές για το πώς να ενσωματώσετε λαμπτήρες στη διακόσμησή σας.

Αυτοί είναι οι λαμπτήρες LED που χρησιμοποιούμε και προτείνουμε! εξοικονομούν ενέργεια Δεν καίει τα φύλλα του βιολιού σας Φαίνεται καλό με εγκατεστημένα φώτα μεγάλης διάρκειας. και παρέχει φως πλήρους φάσματος για τα φυτά σας!

Μάθετε περισσότερα για τα φύλλα βιολιού και τα ανοιχτόχρωμα σύκα:

Πόσο φως χρειάζεται μια συκιά με φύλλα βιολιού;

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το Fiddle Leaf Fig σας χρειάζεται περισσότερο φως

Fiddle Leaf Fig Remedies: Κατά του ηλιακού εγκαύματος όχι αρκετό φως

Πώς (και γιατί) να συνηθίσετε τα φύλλα του βιολιού σας στο έντονο ηλιακό φως

Το βιολί μου έχει πόδια. Τι πρέπει να κάνω?

Τι κάνετε αν δείτε σημάδια μέτριου έως σοβαρού ερεθισμού στο φύλλο συκιάς σας;

έχεις λίγες επιλογές Μπορείτε είτε να τονώσετε την ανάπτυξη είτε να αφαιρέσετε τις κατεστραμμένες περιοχές και να σκουπίσετε τον σχιστόλιθο.

Εάν θέλετε να προωθήσετε την ανάπτυξη:

Επιλογή #1: Groove

Εάν το στέλεχος του βιολιού σας είναι δυνατό και ξυλώδες Μπορείτε να προσπαθήσετε να ενθαρρύνετε το φυτό σας να παράγει φύλλα ή κλαδιά στα κενά μεταξύ των φύλλων Πώς να το κάνετε: Κόψιμο βίντεο: Γιατί, πού, πότε και πώς να κόψετε τα φύλλα του βιολιού σας.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή:

Επιλογή #2: Κούκλωμα

Εάν η εγκοπή δεν είναι επιλογή ή θέλετε το δέντρο σας να ξεκινήσει από την αρχή. Μπορείτε να κόψετε τα μακριά πόδια. Αυτό θα ενθαρρύνει το φυτό σας να αρχίσει να διακλαδίζεται από το σημείο που κόπηκατε.

Ως μπόνους, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαφοροποιήσετε τις περικοπές για να αποκτήσετε ένα νέο βιολί! Δείτε πώς να το κάνετε.

Πρόσθετες συμβουλές για την ανάπτυξη ψηλών και δυνατών φύλλων συκιών:

Περιστρέψτε το βιολί σας με κάθε πότισμα.

Κάθε φορά που ποτίζετε τα φυτά Περιστρέψτε την κατσαρόλα κατά ένα τέταρτο της στροφής. Αυτό διασφαλίζει ότι το δέντρο δέχεται αρκετό ηλιακό φως από όλες τις πλευρές και το εμποδίζει να γέρνει ή να φτάσει σε αυτό.

Λιπαίνετε τακτικά.

Οι Fiddleheads χρειάζονται τη σωστή ισορροπία μικροθρεπτικών συστατικών όπως το άζωτο, το κάλιο, το φώσφορο και τον χαλκό για να διατηρήσουν τους μίσχους τους δυνατούς, τις ρίζες δυνατές και αυτά τα μεγάλα, όμορφα φύλλα! Εάν το φυτό σας στερείται θρεπτικών συστατικών Μπορεί να παρατηρήσετε μικρότερα φύλλα, αποχρωματισμό και αδύναμους μίσχους.

Λιπαίνετε τακτικά το βιολί σας με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα. ιδιαίτερα κατά την καλλιεργητική περίοδο Συνιστούμε το αλεύρι από φύλλα συκής γιατί είναι σχεδιασμένο για βιολί, είναι εύκολο στη χρήση και είναι αρκετά απαλό για χρήση σε κάθε πότισμα. Έτσι δεν χρειάζεται να θυμάστε το πρόγραμμα.Απλό!

κόψτε τα νεκρά φύλλα

Εάν τα φύλλα του βιολιού σας έχουν καταστραφεί για οποιοδήποτε λόγο Αφαιρέστε περισσότερο από το 50% των νεκρών φύλλων.Αυτό θα ανακατευθύνει την ενέργεια του φυτού σε υγιή, νέα ανάπτυξη.

Κάντε ξανά αίτηση κάθε χρόνο

Μια ζωηρή και αναπτυσσόμενη συκιά με φύλλα βιολιού θα ξεπεράσει το φυτό εσωτερικού χώρου της μέσα σε ένα ή δύο χρόνια. Επομένως, σχεδιάστε να κάνετε αναφύτευση κάθε χρόνο, έτσι ώστε οι ρίζες του δέντρου να μπορούν να φτάσουν στο ύψος του δέντρου και να έχουν χώρο να το στηρίξουν. Είναι καλή ιδέα να τροποποιείτε το έδαφος κάθε τόσο για να προσθέτετε θρεπτικά συστατικά. αποτρέπει τη συμπίεση και προάγουν την καλύτερη αποστράγγιση.

Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε σύκα από φύλλα βιολιού.

Γίνετε ειδικός στο Fiddle Leaf Fig!

Θέλετε να καλλιεργήσετε ένα υγιές και όμορφο φύλλο σύκου; Δείτε αυτούς τους πόρους για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βιολί σας!

ειδικό βιβλίο για το βιολί

Ομάδα Facebook Κέντρο πόρων Fiddle Leaf Fig

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για το Fiddle Leaf Fig Care

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *