Hoya Carnosa Compacta – Πώς να φροντίσετε το φυτό ινδουιστικού σχοινιού

hoya-carnosa-compacta

Hoya-Carnosa-Compacta

Το Hoya carnosa compacta είναι επίσης γνωστό ως φυτό πυξάρι. Είναι ένα μοναδικό κρεμαστό φυτό εσωτερικού χώρου με σημάδια «kingle curl».Τα φύλλα είναι τόσο πυκνά κατσαρά που μοιάζουν με σχοινιά.Το Hoya cornosa compacta είναι ένα από τα περισσότερα από 300 είδη της οικογένειας αστρικών φυτών Hoya.

Κατάγεται από την Ανατολική Ασία και την Αυστραλία. Είναι ένα ευπροσάρμοστο και εύκολο στην καλλιέργεια ημιχυμώδες αμπέλι – βραδείας ανάπτυξης όταν φυτεύεται σωστά. Αυτά τα δέντρα θα έχουν μακριά αμπέλια με πλούσιο, πλούσιο φύλλωμα. Κατάλληλο για προβολή σε κρεμαστές γλάστρες.

Εάν είστε νέοι στα φυτά σε γλάστρες και ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα. Hoya carnosa compact, Έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτό Hoya carnosa compact Ο οδηγός φροντίδας θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα αυτού του φυτού.

Το Hoya carnosa compacta απαιτεί φως.

Αυτά τα φυτά προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επομένως, επιλέξτε μια ψηλή περιοχή στο σπίτι κοντά στο παράθυρο όπου το φως λάμπει όλη την ημέρα. στο βόρειο ημισφαίριο Τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό είναι τα καλύτερα. Ακόμη και όταν εκτίθεται στο φως από την ανατολή ή τη δύση

Τα ινδουιστικά φυτά σπάγγου δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. ειδικά όταν ανθίζει Η καλλιέργεια αυτών των φυτών σε ζεστό, άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα και τα άνθη και να προκαλέσει μαρασμό. Συνιστάται η φύτευση σε μια περιοχή της αυλής σας που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας κάθε μέρα.

Ένα σύμπτωμα της υπερβολικής άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας είναι το κιτρίνισμα των φύλλων. Αν το παρατηρήσετε αυτό Θα πρέπει να μετακινήσετε αμέσως το φυτό σε μια πιο σκιερή περιοχή.

Είναι καλύτερο να φυτέψετε αυτό το φυτό σε τοποθεσία με χαμηλό φωτισμό. Όμως το φυτό αναπτύσσεται αργά και δεν ανθίζει εποχιακά. Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του αν ένα φυτό θα ανθίσει ή όχι. Καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε το σωστό σημείο από την αρχή.

Απαιτήσεις θερμοκρασίας Hoya carnosa compacta

Προέρχεται από τα θερμότερα κλίματα της Ανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας. Ένας από τους λόγους που είναι τόσο υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου είναι επειδή προτιμούν σταθερά ζεστές εσωτερικές θερμοκρασίες.Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα χόγια από πυξάρι ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 16 και 18 βαθμών Κελσίου.

Προσπαθήστε να μην τα εκθέτετε σε θερμοκρασίες κάτω των 10°C, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και καθυστέρηση στα φυτά μετά από παρατεταμένη έκθεση. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση είναι μακριά από ζεστά καλοριφέρ και κρύο αέρα για να μειώσετε τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

ινδουιστικό σχοινί hoya
Τα κατσαρά φύλλα του ινδουιστικού φυτού, γνωστά και ως Hoya cornosa.

Χώμα για Hoya cornosa compacta

Το έδαφος με γρήγορη αποστράγγιση, ημιδιαφανές και καλά αεριζόμενο έδαφος είναι ιδανικό για τα φυτά Hoya carnosa compacta. Είναι καλύτερο να το φυτέψετε σε μικρή γλάστρα. με οπές αποστράγγισης από κάτω να σφίξει τις ρίζες

Ως επίφυτο φυτό Οι ρίζες χρειάζονται καλό αέρα για να αναπτυχθούν τα φυτά. Ένας βασικός παράγοντας για τον καθορισμό της επιτυχίας των φυτών είναι η χρήση ενός μείγματος εδάφους/γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα και δεν υγραίνεται. Η εφαρμογή περλίτη στο έδαφος βελτιώνει την αποστράγγιση και τον αερισμό.

Αν θέλετε να αναμίξετε το δικό σας χώμα για αυτό το φυτό Σκεφτείτε να προσθέσετε:

  • 1/3 κάρβουνο
  • 1/3 περλίτης
  • 1/3 φλοιός/κάρβουνο

Εάν ζείτε σε περιοχή με υγρασία Ένα χονδρό μίγμα εδάφους θα επιτρέψει την καλύτερη αποστράγγιση και ξήρανση. για ξηρές περιοχές Συνιστάται η χρήση ενός μίγματος αργιλώδους εδάφους που στεγνώνει αργά και διατηρεί περισσότερη υγρασία.

Θα πρέπει να αλλάξετε το έδαφος μετά από δύο ή τρία χρόνια για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των φυτών. Και μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν μεταμοσχεύετε το φυτό σε μεγαλύτερο δοχείο.

Λίπανση Hoya carnosa compacta

Το Hoya compacta απαιτεί σχετικά μικρή λίπανση. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπερβολική σίτιση.Ωστόσο, η καλύτερη περίοδος για λίπανση είναι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, από την άνοιξη έως τα τέλη του καλοκαιριού. Ταΐστε το φυτό μία φορά το μήνα με λίπασμα αραιωμένο σε νερό.

Συνιστάται ένα λίπασμα πλούσιο σε κάλιο για την προώθηση της ανάπτυξης των όμορφων λουλουδιών του φυτού.Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το ταΐζετε όταν είναι σε άνθιση ή κατά τη διάρκεια της αδρανοποίησης του. (φθινόπωρο με χειμώνα)

Ψάξτε για σκούρα πράσινα φύλλα που είναι ασυνήθιστα μικρά. Αυτό είναι ένα πρώιμο σημάδι υπερβολικής σίτισης του φυτού. αν συμβεί αυτό Μπορείτε να μειώσετε στο μισό την ποσότητα του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε μέχρι τα φύλλα να επιστρέψουν στο αρχικό τους χρώμα.

Η συνεχής υπερλίπανση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα φυτά, προκαλώντας ξήρανση και συρρίκνωση των νεαρών φύλλων. Ένα άλλο σημάδι υπερλίπανσης είναι ένα λευκό στρώμα επιφανειακών υπολειμμάτων στο φυτικό έδαφος. αν συμβεί αυτό Ξεπλύνετε το φυτό με νερό για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπασμα από το έδαφος.

ινδουιστικό-πυξάρι-φυτό-hoya-carnosa-compacta
Ινδουιστικός μύλος σχοινιών Γνωστό και ως Meat Hollow

Η Hoya carnosa είναι η τέλεια ενυδατική κρέμα.

Αυτό το φυτό προτιμά υψηλότερη υγρασία από τα κανονικά φυτά εσωτερικού χώρου. Όταν φυτευτείτε στη σωστή υγρασία (40 έως 60%), θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του κεριού φαίνονται λαμπερά και υγιή. που δεν είναι τυχαίο Αν τα φύλλα φαίνονται ξηρά και μαραμένα Κρατήστε μια σημείωση και αυξήστε την υγρασία.

Εάν έχετε (ή σχεδιάζετε να έχετε) πολλά φυτά στην αυλή σας. Η αγορά ενός συμπαγούς υγραντήρα είναι μια καλή επένδυση. Οι υγραντήρες υγραίνουν τον περιβάλλοντα αέρα. Το δέντρο έχει σταθερή υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο μπορεί να καυχηθεί με πλούσιο φύλλωμα και ασυνήθιστα λουλούδια.

Η τοποθέτηση φυτών σε γλάστρες σε ένα δίσκο γεμάτο με βότσαλα, άργιλο και νερό είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση σε έναν υγραντήρα που μπορεί να αυξήσει την υγρασία. Εάν ζείτε σε ξηρή περιοχή Μπορείτε να θολώσετε τα φυτά ή να ομαδοποιήσετε φυτά εσωτερικού χώρου και να αυξήσετε την υγρασία.

Τα Hoya carnosa compactas ευδοκιμούν σε μπάνια ή κουζίνες όπου η υγρασία είναι υψηλότερη από ό,τι σε άλλα δωμάτια. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να τα φυτέψετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς η κεντρική θέρμανση στο σπίτι μειώνει την υγρασία.

Πότισμα Hoya cornosa compacta

Ως ημιχυμώδες φυτό Μπορεί να επιβιώσει με σχετικά λίγο πότισμα. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε κάποια υγρασία του εδάφους. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον ανάπτυξης. Πρέπει να ποτίζετε όταν στεγνώσουν τα πρώτα εκατοστά του φυτικού εδάφους.

Χρειάζεται περισσότερο νερό κατά την καλλιεργητική περίοδο από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Επομένως, το χώμα θα πρέπει να εμποτίζεται περιοδικά, αλλά μόνο εάν το χώμα είναι στεγνό στην αφή. από το φθινόπωρο στο χειμώνα Τα φυτά χρειάζονται λιγότερο νερό γιατί ο ρυθμός ανάπτυξής τους είναι πιο αργός.

Το φυτό σας Hindu helix θα ανταποκριθεί καλά στο μούσκεμα του εδάφους σε νερό και στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα.

Η καλή αποστράγγιση είναι σημαντική όταν καλλιεργούνται φυτά Hoya compacta, καθώς θα αρχίσουν να ανθίζουν σε υγρό έδαφος.Από την άλλη πλευρά, το έδαφος που είναι πολύ ξηρό μπορεί να προκαλέσει την άνθηση των φυτών.

Επειδή όμως είναι ημιχυμώδες φυτό Διατηρεί την υγρασία και μπορεί να αντιμετωπίσει καλά την ξηρασία αν ξεχάσετε να ποτίσετε μία ή δύο φορές. Το υπερβολικό πότισμα είναι χειρότερο από το υποβρύχιο πότισμα λόγω της φύσης τους που εξαρτάται από τον ξενιστή και μπορεί να αντλήσει υγρασία από τον αέρα σε συνθήκες υγρασίας.

Καλλιέργεια Hoya Carnosa Compacta

Σπάνια χρειάζεται να μετατοπίσετε λόγω της αργής ανάπτυξης τους. Το να ξεκινήσετε με ένα μικρό ντεπόζιτο είναι μια έξυπνη επιλογή. Η χρήση ενός μικρού δοχείου με οπές αποστράγγισης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σήψης της ρίζας. Αυτό συμβαίνει γιατί το χώμα στεγνώνει γρήγορα πριν από κάθε πότισμα.

Τέλος, πρέπει να δώσετε στο Hoya Compacta σας ένα νέο σπίτι εάν παρατηρήσετε τα εξής: Υποδεικνύει ότι το φυτό είναι έτοιμο για μεταφύτευση:

  • Το χώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα. Και ποτίζεις τα φυτά πιο συχνά από πριν.
  • Το έδαφος συμπιέζεται λόγω της έλλειψης οξυγόνου στις ρίζες.
  • Οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται έξω από την οπή αποστράγγισης για να δημιουργηθεί χώρος για επιπλέον χώρο.
  • Η υγεία του φυτού επιδεινώθηκε και φαινόταν λυπημένος.

Η καλύτερη περίοδος για μεταφύτευση είναι μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού.Ωστόσο, μην φυτεύετε όταν το φυτό είναι ανθισμένο, γιατί κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα ευαίσθητα άνθη του. οπότε περίμενε

στη μεταφύτευση Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να κρατήσετε σταθερά τη βάση του φυτού στο σημείο που αγγίζει το χώμα. και αντίστροφα Αναποδογυρίζουμε την κατσαρόλα και την κρατάμε ανάποδα. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση του φυτού από τη γλάστρα του και λιγότερη ζημιά στη σφαίρα της ρίζας.

Αν παρατηρήσετε νεκρές ή κατεστραμμένες ρίζες Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο ψαλίδι για να τα κόψετε απαλά Μεταφέρετε το φυτό από το σημερινό του δοχείο σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Προσπαθήστε να μην διαταράξετε τις υγιείς ρίζες κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να ελαχιστοποιήσετε το σοκ μεταμόσχευσης.

Η χρήση του ίδιου τύπου χώματος στη νέα γλάστρα μειώνει τις πιθανότητες σοκ από τη μεταμόσχευση. Ξεκινήστε γεμίζοντας το κάτω τρίτο της γλάστρας με χώμα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη ρίζα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέστε χώμα στα υπόλοιπα δύο τρίτα του εδάφους μέχρι να καλυφθεί η ρίζα και να κάθεται άνετα πάνω από τη γλάστρα.

εξαρτώμενος κόμβος: Προσθέστε ένα κομμάτι πηλού στον πάτο της νέας γλάστρας πριν προσθέσετε χώμα για να βελτιώσετε την αποστράγγιση. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε το φυτόχωμα να απέχει περίπου δύο εκατοστά από την άκρη της γλάστρας για να μην ξεχειλίζει όταν ποτίζετε τα φυτά.

Κλάδεμα Hoya carnosa compacta

Το κλάδεμα όχι μόνο κάνει το φυτό να φαίνεται ωραίο. Βοηθά επίσης στη διαχείριση του μεγέθους του δέντρου. κατά το κλάδεμα Βεβαιωθείτε ότι δεν τραβήξετε τον πείρο. που θα μειώσει την περιοχή ανθοφορίας Το σπιρούνι είναι το άκρο του στελέχους από το οποίο αναπτύσσεται το λουλούδι.

Το κλάδεμα γίνεται καλύτερα την άνοιξη για να μπορέσει το φυτό να ανακάμψει από το άγχος του κλαδέματος. για να φαίνονται ελκυστικά τα φυτά Κόψτε τυχόν νεκρούς ή ετοιμοθάνατους μίσχους. και αφαιρέστε τυχόν κίτρινα ή νεκρά φύλλα.

όταν κόβεις ένα δέντρο Πρέπει να διατηρείτε το ψαλίδι σας καθαρό για να αποφύγετε τη μόλυνση στο δέντρο. Μουλιάστε το ψαλίδι στο απολυμαντικό για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αφού τελειώσει το κλάδεμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχεύματα για πολλαπλασιασμό.

Πολλαπλασιάζοντας το Hoya carnosa compacta σας

κατά το κλάδεμα Κόψτε μερικά στελέχη 3 έως 4 ίντσες από το άκρο και υπό γωνία 45º κάτω από το ένα άκρο. Το στέλεχος που θα επιλέξετε να κόψετε θα πρέπει να έχει φύλλα που μεγαλώνουν. Αφαιρέστε το φύλλο από το κάτω μέρος του μοσχεύματος και τοποθετήστε το νέο φύλλο από πάνω.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι κλαδευμένες Βουτήξτε το σε ορμόνη ριζοβολίας πριν το βυθίσετε σε νερό. Φροντίστε όμως τα φύλλα να μην είναι βυθισμένα στο νερό. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι η χρήση βυσμάτων πολλαπλασιασμού. Αφού εμποτίσετε τα μοσχεύματα σε ορμόνη ριζοβολίας, συνδέστε τα σε βύσματα.

Εάν είναι σε νερό ή είναι συνδεδεμένο Καλύψτε τα κοψίματα με πλαστικές σακούλες ή κουτιά αναπαραγωγής. Εάν θέλετε να διαδώσετε πολλά τμήματα Θα διατηρήσει την υγρασία και θα προωθήσει την ανάπτυξη των ριζών. Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε μια ζεστή, σκιασμένη περιοχή μέχρι να παρατηρήσετε ότι οι ρίζες αρχίζουν να αναδύονται από το κομμένο ή πολλαπλασιασμένο βύσμα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Εάν χρησιμοποιείτε βύσμα Βεβαιωθείτε ότι το βύσμα είναι υγρό. Η προσθήκη νερού στο κάτω μέρος του κουτιού δενδρυλλίων θα διατηρήσει το κάτω μέρος του βύσματος υγρό για περισσότερο. Εάν βυθίσετε κάθε βύσμα σε νερό, θα το βοηθήσει να μουλιάσει καλύτερα.

Κοινά προβλήματα που σχετίζονται με το Hoya carnosa compacta

Αυτό το φυτό είναι ευαίσθητο σε μερικά από τα παράσιτα και τις ασθένειες που περιγράφονται παρακάτω. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα κοινά προβλήματα. Έτσι, μπορείτε να διαγνώσετε γρήγορα προβλήματα και να αποκαταστήσετε το φυτό σας στην υγεία.

Hoya carnosa, μικρή σήψη ριζών

Το υπερβολικό πότισμα προκαλεί σήψη των ριζών, η οποία προκαλεί υπερένταση στο έδαφος. σε υγρό έδαφος Οι ρίζες πεθαίνουν και σαπίζουν λόγω έλλειψης οξυγόνου. Η σήψη μπορεί να εξαπλωθεί σε υγιείς ρίζες και να τις σκοτώσει επίσης. Αν αφεθεί Το φυτό τελικά θα πεθάνει.

Όταν επηρεάζεται από σήψη ριζών Τα φύλλα του φυτού θα κιτρινίσουν και θα αρχίσουν να μαραίνονται. Εάν ελέγξετε το root Θα παρατηρήσετε ότι οι ρίζες σε αποσύνθεση είναι μαυριδερές και λεπτές, ενώ οι υγιείς ρίζες, από την άλλη πλευρά, είναι λευκές. σφιχτό και ευέλικτο

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα:

  1. Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα και ξεπλύνετε τις ρίζες με τρεχούμενο νερό σαν να το ξαναφυτεύατε.
  2. Χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο ψαλίδι, κόψτε τις σάπιες ρίζες.
  3. Πετάξτε το χώμα που χρησιμοποιήσατε και καθαρίστε τη γλάστρα με 1 μέρος χλωρίνης σε 9 μέρη νερό για 30 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να βουτήξετε τις ρίζες σε μυκητοκτόνο για να σκοτώσετε τυχόν εναπομείναντες μύκητες σήψης της ρίζας. Στη συνέχεια φυτέψτε το φυτό σε φρέσκο, καλά στραγγισμένο έδαφος. Μετά τη φύτευση φροντίστε να ποτίσετε καλά τα φυτά.

ΡεκόρΛίπασμα: Είναι καλύτερο να αποφύγετε την εφαρμογή λιπάσματος για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι ρίζες του φυτού αναγεννώνται. γιατί θα στρεσάρει το φυτό.

Κοινά παράσιτα του Hoya cornosa compacta

Ο ινδουιστικός σπάγκος είναι γνωστό ότι επηρεάζεται από αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης και αφίδες. Οι αλευρώδεις κοριοί είναι λευκές χνουδωτές τούφες και τρέφονται με χυμούς στους μίσχους και τα φύλλα. Αν δεν επιλεγεί Μπορούν να καταστρέψουν το φυτικό υλικό και να διαταράξουν την ανάπτυξη των φυτών. Μπορείτε να βρείτε αλευρώδεις κοριούς στη βάση του αμπελιού. Επομένως, είναι σημαντικό να επιθεωρείτε τακτικά τα αμπέλια του φυτού.

Οι αφίδες βρίσκονται συχνά κοντά στα άνθη του φυτού και μπορούν να καταστρέψουν τη νέα ανάπτυξη. Αυτά τα έντομα είναι μικρά, μαλακά σώματα, σε σχήμα αχλαδιού. καθώς και αλευροφόρα Απομυζούν χυμό από φυτά. αναγκάζοντας την ανάπτυξη των φυτών να σταματήσει

Ο αναβάτης είναι δύσκολος Τα κατσαρά φύλλα του φυτού Hoya compacta είναι η τέλεια κρυψώνα για αυτά τα έντομα. Το πρώτο σημάδι προσβολής από ακάρεα αράχνης είναι κηλίδες στα φύλλα. Είναι μικρά και μπορεί να μην ανιχνευθούν λόγω του μεγέθους τους. Ζουν κάτω από τα φύλλα και τρέφονται με χυμό φυτών.

Όταν ο αριθμός των αναβατών αυξάνεται Θα παρατηρήσετε ιστούς αράχνης στο φυτό και τα προσβεβλημένα φύλλα θα αρχίσουν τελικά να πεθαίνουν.

Η απαλλαγή από αυτά τα παράσιτα είναι πολύ εύκολη. αλλά θέλει επιμονή Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε τα φυτά με σαπούνι – ανακατέψτε 2 έως 5 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων με περίπου 3 έως 4 λίτρα νερό.Ψεκάστε ολόκληρο το φυτό. (συμπεριλαμβανομένων των κάτω πλευρών των φύλλων) χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού κάθε εβδομάδα μέχρι να φύγει η προσβολή.

Μια άλλη απλή θεραπεία είναι το έλαιο neem, ένα οργανικό φυτοφάρμακο. Ψεκάστε τα φυτά όπως θα κάνατε με το διάλυμα σαπουνιού μέχρι να φύγει η προσβολή.

Hoya carnosa compacta Beautretis

Ο βοτρύτης είναι ένας άλλος μύκητας που προσβάλλει μια μεγάλη ποικιλία φυτών. Στα μεσαία φύλλα αρχίζουν να εμφανίζονται γκρίζες κηλίδες και μούχλα με υπερβολική υγρασία. αν συμβεί αυτό Αφαιρέστε το φυτό από την περιοχή ανάπτυξης και κόψτε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα.

Μόλις αφαιρεθούν τα προσβεβλημένα φύλλα Ψεκάστε καλά το μυκητοκτόνο. Εάν η μόλυνση από βοτρύτη είναι σοβαρή, θα πρέπει να καλύψετε το φυτό με φρέσκο ​​χώμα. Αν και αυτό πρέπει να γίνει μόνο ως έσχατη λύση.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα φυτά Hoya Carnosa Compacta

Έχεις φτάσει ως εδώ Γιατί να μην απαντήσετε σε μερικές συχνές ερωτήσεις; Παρακάτω είναι μερικές ερωτήσεις για να σας πούμε εάν το φυτό είναι δηλητηριώδες ή όχι. πόσο γρήγορα μεγαλώνει το φυτό και πόσο ανθεκτικό είναι στην ξηρασία

Είναι το φυτό Hoya carnosa compacta τοξικό για ανθρώπους και ζώα;

Το ινδουιστικό knotweed δεν είναι δηλητηριώδες.Καθώς δεν αποτελεί απειλή για ανθρώπους, παιδιά ή κατοικίδια Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση του ως φυτό εσωτερικού χώρου στο μέλλον.

Αυτό ισχύει και για τις γάτες. Αυτά τα φύλλα δεν είναι δηλητηριώδη. Μην ανησυχείτε λοιπόν αν η περίεργη γάτα σας αρχίσει να τη μασάει. Μπορεί να εμφανίσουν εμετό ή διάρροια λόγω της αδυναμίας τους να αφομοιώσουν τόσο πολύ φυτικό υλικό.

αν συμβεί αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείς Η γάτα σας δεν κινδυνεύει. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυτών είναι σημάδι πλήξης στις γάτες. Αν λοιπόν εμφανιστεί αυτό Μπορείτε να αγοράσετε διαδραστικά παιχνίδια για τη γάτα σας.

Πόσο γρήγορα και μεγάλα μεγαλώνουν τα φυτά Hoya Carnosa Compacta;

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται μέτρια γρήγορα και αναπτύσσεται πιο αργά κατά τους χειμώνες με χαμηλό φωτισμό. Ο ρυθμός ανάπτυξης συνδέεται στενά με το αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

μπορείτε να περιμένετε το δικό σας Το Hoya compacta αρχίζει να ανθίζει μετά από 1 έως 3 χρόνια.Εξαρτάται από τη διατροφή και το σύστημα ποτίσματος του φυτού. όταν φροντίζεται Αυτό το δέντρο μπορεί να ζήσει έως και 7 χρόνια και να φτάσει τα 6 μέτρα σε μήκος.

Είναι το Hoya compacta φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία;

Αυτά τα φυτά συχνά βιώνουν περιόδους που δεν υπάρχει νερό στο φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι μπορούν να περάσουν 4 με 5 εβδομάδες χωρίς νερό την άνοιξη. Αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει αν πάνε διακοπές ή ξεχάσουν να ποτίσουν τα φυτά τους.

Λόγω της αντοχής του φυτού στην ξηρασία, μπορεί να αποφευχθεί χωρίς πότισμα για μερικές εβδομάδες, ωστόσο, ανάλογα με το πόσο στεγνή είναι η περιοχή σας. Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται τα φυτά του σπιτιού και υγιής ή όχι

Αν ανησυχείτε για το πότισμα φυτών που έχουν σπάγγο (Ή οποιοδήποτε άλλο φυτό στο σπίτι σας.) Αγοράστε μια συσκευή αυτοποτίσματος που λειτουργεί για εσάς. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό gadget όταν λείπετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι το χόγια ζουμερό;

hoya cornzaτέλειοςή ινδουιστικό σχοινί φυτό Μερικές φορές ονομάζονται “έκδοση με σγουρά φύλλα”.hoya cornza” και ένα ημι-ζουμερό ντραπέ. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό έχει πολύ νερό στα φύλλα του. Αλλά όχι τόσο ανθεκτικό στην ξηρασία όσο τα παχύφυτα.

Πού μπορώ να αγοράσω Hoya carnosa compacta;

Αν αναρωτιέστε πού να αγοράσετε το Hoya carnosa compacta, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα φυτώριο φυτών κοντά σας ή να πάτε στο SD και να αναζητήσετε το Hoya carnosa ή το ινδουιστικό φυτό με νήμα.

Τελικές σκέψεις για τη φροντίδα του ινδουιστικού φυτού σας πυξάρι

Μοναδικό και εύκολο στη συντήρηση Αυτό το δέντρο θα προσθέσει μια όμορφη πινελιά σε κάθε σπίτι. ως επίφυτο φυτό Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα αμπέλια να σκαρφαλώνουν στον τοίχο ή να τα αφήσετε να φυτρώσουν από τις γλάστρες τους – γίνετε δημιουργικοί!

Εάν φροντίζετε τα φυτά σας ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό φροντίδας. Είναι λιγότερο πιθανό να έχετε προβλήματα. Κάντε τα φυτά σας να ζήσουν έως και 7 χρόνια και έως και 6 μέτρα σε μήκος.Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η παροχή μιας κατάλληλης περιοχής ανάπτυξης με άφθονο φως και η καθιέρωση ενός προγράμματος ποτίσματος.

«Πού μπορώ να βρω το Hoya carnosa compacta;» Αν αναρωτιέστε, υπάρχουν πολλά φυτά hoya προς πώληση στο διαδίκτυο και σε φυτώρια. Συνέπεια κατώτατης γραμμής Εάν μπορείτε να φροντίσετε καλά αυτό το δέντρο. Το δέντρο θα μεγαλώνει στο σπίτι σας για πολλά χρόνια.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *