Philodendron Lacerum: Πώς να φροντίσετε το φυτό σας Phil

Philodendron Lacerum: Πώς να φροντίσετε το φυτό σας Phil

Οδηγός φροντίδας Philodendron lacerum

Το Philodendron Laserrum είναι ένα είδος φιλόδεντρου με μεγάλα αυτιά ελέφαντα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές ονομάζεται το γιγάντιο αυτί του ελέφαντα. Είναι ένα μεγάλο φυτό σε γλάστρα με μεγάλα πράσινα γυαλιστερά φύλλα. Κατάλληλο για μια όμορφη γωνιά ενός μεγάλου καθιστικού

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη για το πώς να φροντίζετε το φυτό Laserum Fill, μερικά από τα κοινά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε. και τι να κάνετε αν συμβεί

Έδαφος για Philodendron lacerum

Είναι πάντα καλύτερο να φροντίζετε καλά τα φυτά σας.Οι Φύλλοι δεν αγαπούν το χώμα που είναι πολύ λεπτό, υγρό ή ξηρό. Ένα συμπυκνωμένο μείγμα που στραγγίζει καλά αλλά διατηρεί την υγρασία είναι ο καλύτερος τρόπος.

Φτιάξτε ένα καλό μείγμα γλάστρας – Μερικά μείγματα γλάστρας υψηλής ποιότητας περιέχουν φλοιό και κάρβουνο.Το βρύο σφάγνου βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας.

Συμβουλές φροντίδας Philodendron Lacerum

Philodendron Laserrum 1

Μιλήστε για τη φροντίδα του γιγάντιου ελέφαντα σας με αυτιά. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες Τα φιλόδενδρα δεν χρειάζονται φυτά.

Είναι ευλογημένοι με λίγη προσοχή εδώ κι εκεί. Τα πάνε καλά στη σκιά, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρκετό φιλτραρισμένο φως. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα φυτά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα.

Τα πάνε καλά και σε εξωτερικούς χώρους αρκεί να μην έχουν πολύ άμεσο ηλιακό φως. Εάν έχετε χειμώνα, φέρτε το φυτό σε εσωτερικό χώρο. Άλλωστε είναι τροπικό φυτό. Τα πάνε καλά στα θερμοκήπια.

Όπως και άλλα φυτά, αυτό το Phyllo είναι εντελώς αμελητέα και απαιτεί λίγη TLC. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση ορισμένων βασικών συμβουλών φροντίδας για το φυτό Philodendron lacerum.

Απαιτήσεις φωτός του Philodendron Leserum

Αν και το λέιζερ δεν είναι ιδιαίτερα ιδιότροπο. Αλλά οι ιδιοκτήτες βρίσκουν αυτό το έμμεσο ή φιλτραρισμένο φως Το ηλιακό φως (όχι το άμεσο ηλιακό φως) λειτουργεί καλύτερα για λέιζερ.

Μερικές φορές μεγαλώνουν σε σκοτεινά δωμάτια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άμεσο ηλιακό φως είναι επίσης καλό. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου πρέπει να συνηθίσετε το φυτό.

Η προσοχή είναι απαραίτητη όταν μετακινείτε ένα υγιές φυτό από τη μια κατάσταση στην άλλη. Η μετακίνηση σε πολύ διαφορετική τοποθεσία μπορεί να προκαλέσει ένα ελαφρύ σοκ στο φυτό.

Έτσι, εάν πρόκειται να αλλάξετε το Philo σας από μια φωτεινή απόχρωση σε μια φωτεινή και άμεση. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό με την πάροδο του χρόνου, με αυτόν τον τρόπο το μωρό σας θα «συνηθίσει» στο νέο φως.

Philodendron laserum

Απαιτήσεις θερμοκρασίας Philodendron Lacerum

Το βέλτιστο περιβάλλον θερμοκρασίας για ένα λέιζερ είναι 55 – 80 °F (13-26 °C) Τα περισσότερα σπίτια βρίσκονται σε αυτό το εύρος.

Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν το φυτό σας κάθεται σε μπαλκόνι ή έχει μια πόρτα ανοιχτή όλη την ώρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν οι χειμώνες σας είναι κρύοι.Οι Φύλλοι δεν ανέχονται πολύ καλά τον παγετό και τον παγετό.

Πότισμα Philodendron Lacerum

Το κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος για λέιζερ είναι μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το πιο σημαντικό, μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Οι κορυφαίες τρεις ίντσες (6-7 εκ.) χώματος θα πρέπει να στεγνώσουν πριν ποτίσετε ξανά.

Εάν ζείτε σε περιοχή όπου το νερό της βρύσης σας είναι πόσιμο Η χρήση του νερού της βρύσης είναι καλή για το μαξιλάρι σας. Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε άβολα Αφήστε το νερό της βρύσης να δράσει όλη τη νύχτα. Οι περισσότερες από τις δυσάρεστες χημικές ουσίες που φοβάστε ότι θα εξατμιστούν. Εάν βρίσκεστε σε περιοχή με σκληρά νερά Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό με ασφάλεια.

Ορίστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος για να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα πότε ποτίζετε τα φυτά σας.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να μετρήσετε με ακρίβεια τι λειτουργεί και τι όχι. και μετά αλλάξτε ανάλογα.

Για παράδειγμα, εδώ είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για το πρόγραμμα ποτίσματος:

  • μόλις φύτεψε πιλό – κάθε 5 ημέρες για τις πρώτες 4 εβδομάδες, στη συνέχεια μία φορά την εβδομάδα
  • δύο χρονών – Μία φορά στις δύο εβδομάδες
  • περισσότερο από δύο χρόνια – Κάθε 3-4 εβδομάδες το χειμώνα, 1-2 φορές την εβδομάδα το ξηρό καλοκαίρι
  • κατά την επανάληψη – Μην ποτίζετε για μια εβδομάδα μετά την επαναφύτευση. μια φορά την εβδομάδα μέχρι να δέσει

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα φυτά. όπως θα δείτε αργότερα Το υπερβολικό πότισμα είναι μια κύρια αιτία προβλημάτων με τα φύκια.

Φιλόδενδρο, λέιζερ, υγρασία

Το κλίμα είναι τροπικό και υγρό και μπορεί να μην είναι τόσο πλούσιο όσο εκεί που ζείτε. Αλλά μπορεί εύκολα να μειωθεί με ένα δίσκο με χαλίκι (αντί υγρασία δίσκος) ως χαλίκι στο κάτω μέρος του δίσκου νερού. το νερό εξατμίζεται με την πάροδο του χρόνου Υγραίνει άμεσα τον αέρα από πάνω. Τοποθετούμε το φύλλο και την κατσαρόλα σε ένα πιάτο. Ανετα.

Αν θέλετε να ποτίσετε πλωτές εναέριες ρίζες Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μπουκάλι ομίχλης και να θολώσετε τον αέρα γύρω του. Ρίζες βρύων ή πασσάλους (αν τα χρησιμοποιείτε).

Πάρα πολύ ομίχλη ειδικά απευθείας στα φύλλα Αυτό μπορεί να προκαλέσει στα φυτά πολύ νερό, μούχλα και σήψη των ριζών.

Πολλαπλασιασμός του philodendron laserrum

Το Laserum είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που κάνει τον πολλαπλασιασμό σχετικά εύκολο. Υπάρχει επίσης ένα πλωτό ριζικό σύστημα. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο ευκολότερος τρόπος διάδοσης ενός λέιζερ είναι να κόψετε τον κορμό. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να το κάνετε αυτό.

Κόψτε μέρος του στελέχους και συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα φύλλο και μια άκρη στην τομή.

Τοποθετήστε το φυτό με την άκρη του στο νερό. Αλλά τα φύλλα δεν έρχονται σε επαφή με το νερό. Μετά από μια εβδομάδα ή τρεις Το φιλόδενδρο σας θα αρχίσει να σχηματίζει ρίζες καθώς μεγαλώνει στο νερό. Περιμένετε μέχρι να έχετε μερικά δάχτυλα.

περίπου την επόμενη εβδομάδα Προσθέστε χώμα στο νερό. Κάνετε αυτό μέχρι το έδαφος να αλλάξει νερό. Αποφύγετε κραδασμούς λόγω αλλαγών στο περιβάλλον.

Τώρα είναι η ώρα να μετακινήσετε ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού που κάποτε ήταν καζάνι στο νέο καζάνι. Σημαίνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του χώματος.

Προετοιμάστε τη γλάστρα με καλό χώμα για γλάστρα και κάντε μια τρύπα ή ένα αυλάκι για να το κόψετε.

Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε μια νέα γλάστρα και πιέστε ελαφρά το χώμα γύρω από τις ρίζες, όχι πολύ σταθερά. Αν όλα πάνε καλά Τα φυτά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Γονιμοποίηση Philodendron Leserum

Τα υγρά λιπάσματα είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Τροφοδοτήστε το έδαφος με ένα αραιωμένο μείγμα μία φορά το μήνα – η μισή δύναμη πρέπει να είναι αρκετή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Θυμηθείτε ότι το phyllos κοιμάται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν Μπορείτε να το μειώσετε σε μία φορά έξι έως οκτώ εβδομάδες

Και πάλι, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα λίπανσης καθώς και πότισμα και δείτε τι λειτουργεί.

Αποκατάσταση Philodendron lacerum

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας κατά τη φύτευση phyllo laserum είναι να προσπαθήσετε να δώσετε στις ρίζες όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο.

Τα καταφέρνουν καλά στα περισσότερα μέσα, όπως χώμα, βρύα ή χάντρες Laika. Ένα σημαντικό πράγμα είναι να διασφαλίσετε ότι οι ρίζες έχουν όση ελευθερία κινούνται όσο θέλουν.

Κάτι ακόμα: όσο μεγαλύτερη είναι η κατσαρόλα, τόσο το καλύτερο. Όσο περισσότερα δέντρα μεγαλώνουν. Προσοχή λοιπόν όταν επιλέγετε μια κατσαρόλα για το φύλλο σας.

Συχνά προβλήματα Philodendron Leserum

Αν και τα φιλόδεντρα είναι ευέλικτα Μερικές φορές όμως πέφτουν θύματα δύσκολων στιγμών. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για κοινά προβλήματα. Πιθανή αιτία και πώς να το αποφύγετε ή να το διορθώσετε

Σήψη ρίζας Philodendron lacerum

Μιλάμε πολύ για τη σήψη των ριζών σε αυτό το blog. Είναι μια κοινή ασθένεια στα φυτά εσωτερικού χώρου και συχνά είναι η αιτία (Pun προορίζεται) άφθονο νερό

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών δημιουργεί ένα περιβάλλον για να ριζώσουν μούχλα και άλλες μολύνσεις.

Αν νιώθετε ότι δεν ποτίζετε πολύ Υποδεικνύει ότι η κατσαρόλα δεν στραγγίζει αποτελεσματικά. με κάθε τρόπο Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι τα φυτά συχνά αρχίζουν να μαραίνονται και να αλλάζουν χρώμα.

Ο τρόπος για να ελέγξετε τη σήψη των ριζών είναι σταδιακά Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα. Σκουπίστε τις ρίζες και ελέγξτε για μερικά σημάδια.

Εάν οι ρίζες είναι μαύρες ή μαύρες, αυτό είναι σημάδι σήψης των ριζών. Οι υγιείς ρίζες είναι συνήθως λευκές.

Πρέπει να κόψετε τα κακά μέρη του ριζικού συστήματος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αποστειρωμένο κόφτη. Επειδή η σήψη μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες ρίζες.

Αν δεν πιάσετε σήψη των ριζών νωρίς. Θα χρειαστεί να κόψετε πολύ από το ριζικό σύστημα. που δεν είναι καλό για τα φυτά

Τα φύλλα του Philodendron lacerum πέφτουν

επίσης Τα μαραμένα φυτά μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Η περίσσεια νερού στο έδαφος θα συμπιέσει τον αέρα και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, προκαλώντας τα φυτά να καταπονήσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι το αντίθετο – πολύ λίγο νερό. Προσέξτε λοιπόν το πρόγραμμα ποτίσματος σας και προσαρμόστε ανάλογα.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα πεσμένα φυτά μπορούν να ανακτηθούν. Αλλά μερικές φορές τα φύλλα που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη κόβονται.

Τα φύλλα του Philodendron Lacerum κιτρινίζουν

Το περιττό νερό ξεπροβάλλει ξανά. Θυμηθείτε να ποτίζετε το μαξιλάρι σας μόνο όταν το πάνω μέρος του εδάφους είναι στεγνό και έχει καλή αποστράγγιση.

Αν υπάρχουν πάρα πολλές κίτρινες κάρτες Είναι καλύτερα να το αφαιρέσετε – σπάνια θεραπεύεται.

Τα κίτρινα φύλλα είναι αδύναμα και ευαίσθητα σε άλλα έντομα.

Καφέ κηλίδα Philodendron Lacerum

Οι καφέ κηλίδες μπορεί να είναι πρόβλημα με χαμηλή υγρασία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβολικό ηλιακό φως. Επενδύστε σε ένα κρεβάτι με χαλίκι ή έναν υγραντήρα.

Η ομίχλη μπορεί να είναι μια επιλογή. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε. Επειδή η υπερβολική ομίχλη θα προκαλέσει μούχλα και έντομα.

καβαλάρης

Τα ακάρεα της αράχνης είναι αηδιαστικά και ενοχλητικά καταστροφείς. Είναι μικροσκοπικές λευκές αράχνες που καλύπτουν τα φυτά με μικροσκοπικό λευκό υλικό σύσφιξης.

Είναι φτωχά και ευδοκιμούν σε ξηρές, ζεστές συνθήκες. Θα πρέπει να εργαστείτε για να αυξήσετε την υγρασία και να βρείτε ένα δροσερό μέρος για να ζήσει το φυτό.

πριν ενεργήσεις Αφιερώστε λίγα λεπτά για να καθαρίσετε το φυτό με εντομοκτόνο σαπούνι και νερό. Παρέχετε θεραπεία με λάδι neem για πρόσθετη προστασία.

καταστρέψει την Ερβίνια

Ένα από τα χειρότερα και σοβαρότερα προβλήματα. Αν δείτε υδαρείς φουσκάλες στον κορμό Μπορεί να καταστραφεί η Ερβίνια

Σκόρπισε μια φρικτή καταστροφή. Και μόλις μπήκε μέσα, ο Φίλων δεν μπόρεσε να τον σώσει. Είναι ένα βακτήριο που δεν έχει άμεσο αντίδοτο από όσο γνωρίζουμε.

Ευτυχώς, τα ανθεκτικά φυτά μπορούν να αντισταθούν. αλλά όταν φυτεύεται Θα πρέπει να απορρίπτονται για να αποφευχθούν άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. το δικό σου έχει μολυνθεί

Mealybug

παρόμοιο με τον αναβάτη Αλλά εξαπλώνεται πιο αργά και είναι πιο εύκολο να εξαλειφθεί. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απαλλαγή των φυτών από αυτά τα έρποντα έντομα.

Συνήθως προκαλείται από υπερβολικό πότισμα. (ο παλιός ένοχος) και η υπεργονιμοποίηση.

Μπορεί όμως και να συμβεί. Ευτυχώς, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και μερικές φορές μπορεί να εξαλειφθεί με σπιτικές θεραπείες.

Το απορρυπαντικό πιάτων ή το ξύδι έχει γίνει λιγότερο ακριβό.

Συμβουλή: Δοκιμάστε τα πρώτα στα φύλλα, ωστόσο, η καλύτερη πρακτική είναι να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι και/ή λάδι neem.

Συχνές Ερωτήσεις Philodendron Leserum

Οι νέοι ιδιοκτήτες κάνουν συχνά αυτές τις ερωτήσεις για φυτά που δεν αναφέραμε παραπάνω. Και αυτές οι ερωτήσεις είναι σημαντικές, εδώ είναι οι απαντήσεις.

Είναι το Philodendron Lacerum ασφαλές για τις γάτες;

Ναι, το Philodendron lacerum είναι τοξικό για τα κατοικίδια. Προσοχή λοιπόν όταν τα εισάγετε στο σπίτι.

στις περισσότερες περιπτώσεις Τα ζώα έχουν ένα ένστικτο για αυτά τα πράγματα και ενδιαφέρονται λιγότερο για τα φυτά. Αλλά τώρα το γατάκι ήταν ξανά περίεργο.

Είναι το Philodendron Lacerum τοξικό για τον άνθρωπο;

Ναί! Εάν έχετε μικρά παιδιά που τους αρέσει να βάζουν πράγματα στο στόμα τους όπως κάνουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό μπορεί να είναι πολύ ανησυχητικό.

Τα λέιζερ είναι τοξικά για τον άνθρωπο εάν καταποθούν. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα μικρά παιδιά και τα μωρά μακριά τους.

Τελικές λέξεις Philodendron Lacerum για το φυτό

Για το όμορφο πράσινο, το Philodendron lacerum είναι ένα τροπικό φυτό. Αναρριχητικό και αρκετά δυνατό

Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του philodendron. Αυτά τα βασικά πρωτόκολλα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές, πράσινο και όμορφο μακροπρόθεσμα.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *